Интимно

Признаци, че не желаете доживотен партньор и защо това е ОК?

Не сте жена за един мъж

15.12.2017г. / 11 50ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Да се омъжа и да живея дълго и щастливо до края на дните си като в приказките!“ Това си пожелава всяко момиче, копнеещо някой ден да срещне своя принц, с когото да остарее.

Нещата в живота обаче не стоят така винаги. А и не всеки желае да подари целия си живот само и единствено на един партньор.

Редица изследвания показват, че хората имат нужда от повече от един партньор в живота си, за да се чувстват щастливи.

Защо за кариерата ви е добре да бъдете необвързани?

Ако и вие усещате, че не сте създадени за един човек, вижте кои са признаците, че не желаете и нямате нужда да останете с един партньор за цял живот.

Вие сте крайно независими

Не обичате да зависите от друг човек, още повече мъж. Предпочитате да се справяте сами в живота, да не давате обяснения на някого, да решавате какво ви се прави в събота вечер без да се съобразявате с нечие мнение. Изобщо, вие сте изключително независим и свободолюбив човек!

Имате свободен дух

Не обичате да се задържате на едно място задълго, камо ли да поддържате една връзка с години. Това ви изтощава. Винаги имате нужда от разнообразие. Скуката ви потиска и прекършва крилата ви. Нуждаете се от нови предизвикателства и хора, от които да черпите опит и вдъхновение. Така е и с връзките ви.

Не си падате по обричането

Да се вречеш в любов и вярност на един човек до края на живота си е истинско предизвикателство. Само мисълта за това нещо ви плаши. Не можете да си представите да живеете в такава връзка. За вас е равносилно на затвор.

Защо сте необвързани? 

Най-щастливи сте сами

Обичате усамотението. Обичате и връзките си, но имате нужда да оставате сами със себе си. Така ви е най-спокойно, защото имате време да си почивате както намерите за добре. Когато сте сами можете да правите всичко, което искате без да се налага да се съобразявате с партньор. Искате да пътувате – правите го. Искате да вечеряте навън с приятелки – правите го. Искате да отидете на гости у роднините си за няколко дни – нищо не ви спира.

Мразите да споделяте

Просто не е за вас да отделяте място за личните вещи на партньор, който да се мотае из апартамента ви. Не обичате капакът на тоалетната да е вечно вдигнат. Не обичате да се чудите какво да готвите вечер. Не обичате да делите доходите си, още по-малко да давате обяснение за какво и колко харчите. Това ви изнервя до краен предел.

Имате други приоритети

В момента не се виждате като нечия съпруга или пък като майка. Не сте сигурни дали изобщо искате това – не го правете тогава. Да правиш нещо, само защото някой смята, че е правилно и редно, не е здравословно.

Имате други приоритети на този етап от живота си и това не ви прави по-малко пълноценен човек, напротив.

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 6 години )
tukmo obratnoto e za men ! tolkova godini 4akam mujut kogoto obojavam , a sega se grija i za mlad 4ovek - hlapence , az obi4am da jiveia s hora na koito durja i koito obi4am silno
отговор Сигнализирай за неуместен коментар