Интимно

Анонимно: 5 неща, които научих от изневярата

Жени споделят своите най-солени уроци в любовта

25.06.2020г. / 14 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изневярата е непростима за повечето хора. Колкото и болезнена да е за някои, тя все пак дава ценни уроци. След като понесем изневяра или след като ние изневерим по някаква причина, неминуемо си взимаме поука.

Шест анонимни жени споделят пред womenshealthmag своите уроци след изневярата.

1. „Комуникацията и доверието са критично важни“

„Аз изневерих на бившия си приятел, защото бях много нещастна в отношенията ни, чувствах се пренебрегната и така, сякаш той никога не ме е обичал. Мисля, че изневерих, за да се чувствам все едно аз държа нещата под контрол, не той. Исках да владея ситуацията.

6 неща, които намаляват мъжкото желание за изневяра

Не подозирах каква сила всъщност имах в отношенията ни. Научих, че комуникацията липсва, както и доверието. За да ги възстановиш, никога не трябва да прибягваш до изневяра, а да опиташ предварително да оправиш нещата. Иначе връзката ти ще приключи, както в моя случай.“ Мика, 28

2. „Не си струва изпитването на тази вина“

„Когато изневерих, аз го направих след като бях с един човек една година. Беше неправилно, караше ме да се вълнувам, че съм с някой друг. Това усещане ми харесваше. Не ми хареса обаче как се почувствах спрямо приятеля си. Мисълта за него ме разкъсваше. Приключих с тази афера и дори не му казах. Никога не бих го направила отново.“ Изабел, 32

3. „Трябва да бъдете честни със себе си“

„Не се гордея с това, което направих на приятеля си от 11 години. Изневерих му с моя най-добър приятел. Измамата продължи около 3-4 години. Той също имаше връзка с приятелката си от 13 години.

Не осъзнавахме какво е щастие до този момент. След като сме били във връзка с партньорите си от 18-годишни, израснали сме заедно, привързали сме се и някак не сме осъзнавали, че всъщност не се обичаме.

И двамата напуснахме партньорите си, напуснахме работа и тръгнахме да обикаляме света. Сега сме заедно и сме безкрайно щастливи.

Неща, които трябва да направите преди да простите изневяра

Свързани статии

Непрекъснато мисля за бившия си, което ме кара да се радвам колко жива съм отвътре. Отделих му голяма част от живота си и се интересувам дали е добре повече, отколкото той предполага.“ Кейт, 30

4. „Трябва да обичаш без страх“

„Изневерявах на всеки мъж, с когото се срещах преди. Беше истинска бъркотия, която ме саморазрушаваше. Беше така, докато не срещнах партньора си. Той ми показа един различен поглед върху любовта. Истинската любов е много мощна. Оттогава не съм изневерявала. Предполагам, че човек просто трябва да срещне точния партньор.“ Адел, 36

5. „Само ако излекуваш себе си, ще излекуваш и връзката си“

„Бракът ми стана още по-силен след като претърпяхме този пожар. Казват, че фениксът се преражда още по-силен в огъня. Така стана и с нас след моята изневяра.

Опитът ми помогна да призная, че нещо не е наред с мен. Осъзнах го, защото нещата, които правим са следствие от онова, което чувстваме в сърцето си. Опитвах се да запълня счупени пукнатини с аферата. Оставих се на другия мъж, преживях аферата си, но след дълги размисли разбрах, че с мъжа ми се обичаме много повече, отколкото съм предполагала. Той ме разбра и ми прости.“ Теша, 32.

Здраве и красота
Свободно време