Интимно

Анонимно: Бременни жени разкриват усещанията при секс

Ах, тези хормони

06.03.2018г. / 15 37ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът по време на бременността в повечето случаи се смята за безопасен, освен ако лекарят не прецени обратното. Поради промените в хормоналните нива, а и заради усиленото кръвоснабдяване на малкия таз, усещанията по време на секс при бременните жени са много наситени и разтърсващи.

Не всички жени обаче описват секса като приятен през 9-те месеца. За някои дори е сравним с кошмар.

Усеща ли бебето, че правите секс, докато сте бременна?

Ето какво разкриват анонимно няколко бременни жени за секса по време на бременността:

„Отначало сексът беше добре, докато бях бременна, но след това започна да става странен“

Всички казваха, че либидото ми ще се повиши щом забременея, защото хормоните в тялото ми ще се променят. Само че при мен не стана така. Коремът ми нарасна твърде бързо, заради което се чувствах като подут балон. Не само че не ми се правеше секс, но и не се чувствах добре, дори странно.

  В. О. 33 г

„През първия и третия триместър беше ужасно, но през втория сексът беше всичко, което исках“

Докато правехме секс с мъжа ми през втория триместър се чувствах добре. Той намаляваше болката и ме караше да се чувствам почти като нова. Мъжът ми ме намираше много привлекателна в този период. В края на бременността трябваше да сме по-внимателни, но той настояваше да правим секс. 
Т. П. 23 г

Трите най-подходящи секс пози в напреднала бременност

„Аз съм от онези жени, които стават неудържимо сексуални през бременността, особено във втория триместър“

Това не е първата ми бременност и обикновено в началото съм много изтощена. Затова не ми се прави секс. Но настъпи ли втория триместър, сякаш ставам друг човек. Единственото, за което мисля, е секс. Изпробваме различни и нови секс пози, защото трябва да дишам внимателно, особено ако съм по гръб. За съжаление, съпругът ми ме третира като обикновен човек. Ето защо невинаги е в настроение за разлика от мен. 
Е. К. 35 г

„С изненада открих, че бременността всъщност ми показа какво е истински оргазъм“

Изпитвах множествени оргазми, докато бях бременна. Никога преди не ми се беше случвало. Либидото ми беше до небето. Моето тяло отговаряше на тези усещания със сияние и самоувереност. Аз не вървях, а сякаш летях. Освен това мисля, че връзката между партньорите се задълбочава още повече през този период, именно заради страхотния секс.

С. К. 28 г

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )