Семейство

Най-често срещаните видове брак

Брак заради децата

11.08.2015г. / 13 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Истината за успешния брак е, че невинаги всичко върви по вода. Ключът към успешния брак се крие в думи като доверие, уважение, компромис и т. н. Разбира се различните видове брак изискват различен подход на партньорите. Ето кои са най-често срещаните. А вашият към кой тип спада?

Тестов брак

В тестовия брак двойката си поставя някакъв срок, в който не се планират деца. Възможно е сключването и на предбрачен договор. Тестовият брак има за цел да разкрие пред партньорите дали да продължат или прекратят своята връзка.

Приятелски брак

Това е още един вид брак, в който първоначално не е планирано двойката да има деца. Партньорите се женят, защото помежду им има добро приятелство и разбирателство, имат общи хобита и интереси. Тук често липсва страст и романтика.

Брак заради децата

Това е един от най-често срещаните видове брак. При него двойките се женят, защото са в очакване на първото си дете. Но не само това. Бракът отдаден на децата се фокусира върху ангажимента към тях.

Дори и да има разногласия между партньорите, те си обещават да останат заедно, докато децата им станат напълно самостоятелни. Разбира се има много изключения, в които тези бракове са щастливи и двойката остава завинаги заедно. Но не са редки случаите, в които единият или двамата партньори страдат в брака в името на щастието на децата.

Свързани статии

Брак осигуряващ финансова независимост

Някои хора, всъщност не са малко тези, които са водени от финансови интереси и сключват брак по сметка. Двамата съпрузи си имат свой собствен свят. Единият осигурява разкош на другия за сметка на откровеност, чисти взаимоотношения и често липса на истинска любов.

Отворен брак

В отворените бракове съпрузите се наричат модерно и свободно мислещи. Всеки си има лично пространство. Те се стремят към стабилен брак, но моногамия в секса няма.

Снимка: istock

Коментирай