Интимно

Ако не можете да се съгласите за тези неща, не сключвайте брак

Важни обстоятелства, които могат да се окажат пречка в бъдеще

17.06.2022г. / 18 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

За щастлив и дълготраен брак първо е необходимо да прецените общите си цели и разбирания, нещата, които желаете от живота, преди да предприемете важната крачка напред. Любовта, за съжаление, не е достатъчна. Нужно е да обмислите сходствата и различията в характерите си и най-вече някои неща, за които можете да постигнете консенсус или пък не.

Дали да имате деца или не

Може би най-важният от всички въпроси, свързани с брака, е наличието или отсъствието на деца в него. В някои случаи партньорите неглижират тези фундаментални различия. Ако единият иска деца, а другият не, искащият се надява другият да размисли в бъдеще и обратно. Не тръгвайте в тази посока, защото след време може да се окаже, че бракът ви се крепи на любов, разминала се с реалността някъде по пътя.

Изобретателни и нестандартни предложения за брак

Бъдещите ви цели заедно 

Искате да пътувате заедно по света. Партньорът ви иска да се установи. Искате да постигнете върхове в кариерата. Партньорът ви иска деца и семеен уют. Искате да сте по-независима и самодостатъчна. Партньорът ви иска да прекарвате повече време заедно.

Примерите за разминавания в исканията за бъдещето са многобройни. Можем да продължим списъка с евентуални сценарии, но вместо това е важно да кажем, че ако представите на партньорите за бъдещето се разминават сериозно, бракът на практика е обречен още в зародиш.

Семейни проблеми 

В един идеален свят, в който вие се обичате и едновременно с това обичате семействата си, бихте живели в истинска приказка. Няма да имате проблеми с новите си роднини, няма да се налага да избирате между любов и собствената си кръв.

В живота обаче не се случва така. Малко са щастливците, които откриват нови семейства в лицето на роднините си по брачна линия, които да обичат истински.

Ето защо преди да се ожените е важно да се съгласите с кои проблеми и неразбирателства сте склонни да живеете и с кои не. Ако не го направите сега, по-късно нещата няма да станат по-добри, напротив.

Свързани статии

6 признака на нещастния брак

Пари 

Семейните финанси са проблемът, за който брачните двойки се карат най-много. Дори проблемите да не са свързани с финансов недоимък, партньорите могат да имат различия по отношение харченето и разпределянето на парите в семейството. Обсъдете предварително разбиранията си, за да няма изненади в бъдеще.

Разпределение на отговорностите 

Както във всяко семейство, така и във вашето няма да избягате от битовите отговорности като чистенето например. Добре е да се осведомите на какво мнение е партньорът ви по този въпрос, за да не се стигне до дрязги заради неравномерно разпределение на задълженията вкъщи.

Взимане на лични решения 

Някои хора приемат твърде лично взимането на лични решения от страна на партньора. Те настояват всяко решение да се обсъжда и решение да се взима на семейния съвет. В това няма абсолютно нищо лошо, стига и двамата партньори да са на едно мнение. Разбира се, това пък не означава, че и двамата партньори трябва да изгубят личността си и да потънат в целостта на връзката, да се превърнат в „ние“ и да изгубят „аз-а“ си.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )