Интимно

Мъжете и жените се влюбват различно

Жените изричат "Обичам те" по-често

24.08.2018г. / 13 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В света на любовта има малко неща, които разделят двата пола. Но това, по което наистина се отличават е начинът, по който се влюбват. Въпреки тези различия, не бива да спираме да вярваме, че нашата половинка е някъде там и ни очаква.

Как се влюбват мъжете и жените, вижте в следващите редове. 

Мъжете са склонни да се влюбят по-бързо

Всеобщо е схващането, че жените е по-вероятно да се влюбят първи в една връзка. И донякъде тези вярвания са логични, защото дамите са по-чувствителни, емоционални. Но нещата са малко по-различни. Представителките на нежния пол осъзнават, че могат да станат за пореден път жертва на собствените си емоции. Опитвайки се да се предпазят от поредното разочарование те контролират чувствата си, доколкото могат. От друга страна, мъжете са сякаш по-безразсъдни, защото знаят, че бързо се възстановяват от любовното разочарование.

Кои зодии трябва да избягвате, когато търсите любов?

Жените изричат "Обичам те" по-често

Когато чувствата излязат на открито и жената се отпусне, тя ще бъде тази, която по-често ще споделя това как се чувства. И когато това се случи, тя е готова да каже „Обичам те“ с цялата си смелост. На мъжете им трябва време, за да изрекат тези думи, може би, защото им липсват точно тези смелост и директност. 

Жените са склонни наистина да концентрират своята любов към един обект

Когато жените се влюбят, те по-добре могат да съсредоточат цялата тази любов върху един мъж, докато господата са склонни да бъдат по-разсеяни. Понякога мъжете могат да бъдат влюбени в един и същи момент в повече от една жена. 

Типове партньори в любовта според нашия тип личност

Жените са по-емоционални, докато мъжете са по-визуални

Дамите са склонни да бъдат привлечени от действия и характерни черти, докато мъжете са поразени от физическите качества. Разбира се, те могат да варират в зависимост от случая. 

Свързани статии

Но и двата пола търсят подобни черти не само на характера, но и физически, когато избират дългосрочните си партньорите.

Мъжете са по-несигурни относно любовта, която получават

Противно на общоприетото схващане, мъжете  са склонни да търсят  реципрочност, когато става дума за любов и взаимоотношения. Всеки път, когато започват любовна връзка с жена,  с която наистина се чувстват уверени, те най-вероятно ще отдадат всичко на тази връзка. А когато усилията им не се съчетават с тези на половинката им, не се повтарят, няма баланс в отдадеността, те ще започнат да приемат връзката си за даденост. 

Коментирай