Интимно

Храни, които убиват сексуалното желание на мъжа

Вижте какво не е добре да предлагате за романтична вечеря

11.09.2018г. / 09 33ч.
Нина Иванова
Снимка: istock

Снимка: istock

Желанието за секс може да бъде повлияно от най-различни фактори и един от тях безспорно е храненето. Някои храни са определяни за афродизиаци, които отключват страст и повишават либидото по естествен път, докато други храни и напитки могат да притъпят желанието за секс. Липсата на желание се свързва често с витаминен дефицит, който влияе на енергията ни като цяло. Ако ни липсват ценни витамини, минерали, омега-3 мастни киселини, то тялото ни изпитва дефицит на енергия и съответно се усеща спад и в сексуалното желание. Вижте кои храни не са препоръчителни за консумация при мъжете, ако сте планирали романтична вечер.

Млечни продукти

Имате ли нетолерантност към лактозата? Тя се изразява в подуване на корема, газове и дори разстройство. А тези симптоми са най-неприятното нещо, което може да ви се случи по време на романтична среща, която очаквате да завърши в леглото. Според д-р Таз, която коментира темата в Livestrong.com, много мъже не знаят, че имат лактозна нетолерантност и не се ограничават с приема на млечни продукти. А ограничаването на тяхната консумация, според нея със сигурност ще повиши сексуалното желание.

>> 5 ерогенни зони, които подценяваме <<

Алкохол

Консумацията на алкохол и то в големи количества е хазартна игра, що се отнася до представянето на мъжете в леглото. Не е необходимо да сте трезвеник, който не пие и глътка алкохол, но прекаляването със спиртните напитки няма да ви представи като секс бог, а по-скоро ще е причина за провал в интимната сфера. Д-р Таз съветва господата да пият не повече от 2-3 питиета вечер, ако искат да прекарат гореща и незабравима нощ с партньорката си.

>> Любовният ви живот според месеца на раждане <<

Пуканки в микровълнова

Пуканките, изпечени в микровълнова печка могат да са идеално допълнение за една приятна вечер пред телевизора, но ако планирате еротично преживяване, може да ви попречат. Всички обичаме пуканки, но се оказва, че в тези, които се приготвят в микровълнова, се съдържа перфлуороктанова киселина. Тя води до ендокринно нарушение, което понижава нивата на тестостерона и влияе на сексуалното желание. Според някои изследвания перфлуороктановата киселина може да има и негативно въздействие върху женската плодовитост.

>> Как да подобрите плодовитостта на партньора <<

Ягоди

Според едни от най-актуалните изследвания на Environmental Working Group’s Dirty Dozen сред най-обработваните с пестициди плодове и зеленчуци се нареждат ягодите. Д-р Таз споделя, че консумацията на ягоди, които не са органик, може да доведе до множество рискове за здравето, включително и до понижено либидо. Тези пестициди са ендокринни нарушители, които повишават естрогена, но намаляват тестостерона и най-общо казано, нямат положително въздействие върху сексуалното желание.

Мента

Ментата може да има множество полезни свойства като освежаване на дъха, успокояване на болки в корема, облекчаване на киселини, повишаване концентрацията, но тези ароматни зелени листенца не се отразяват така положително на мъжкото полово желание. Според д-р Таз ментолът има свойството да понижава нивата на тестостерона, което пък е свързано директно с мъжкото либидо.

>> 10 признака, че той никога няма да ви изневери <<

Скариди

Скаридите са с малко калории, което ги прави предпочитана диетична храна с високо съдържание на протеини и множество ценни витамини и минерали. Но не са най-добрият избор за обяд или вечеря, ако очаквате горещи преживявания в леглото. Химикалът, с който се обработват, за да поддържат цвета си, има свойството да повишава естрогена и да намалява тестостерона, а това не ги прави добър вариант за господата.

Ленено семе

Повече от 5000 години лененото семе е било използвано за лечение заради множеството си ползи за здравето на човека. Не само е прекрасен източник на омега-3 мастни киселини, но също така снабдява с фитохимикали, диетични фибри, магнезий, калий, манган, фосфор, желязо. И все пак, колкото и да е полезно лененото семе, мъжете трябва да помислят хубаво, преди да го консумират, особено преди романтична вечеря. Лененото семе съдържа лигнин и фибри, които помагат да се стимулира естрогенът, но в големи количества понижава тестостерона. А това може да повлияе на сексуалното желание. Това не означава да спрете да го консумирате, но лимитирайте количеството до 1-2 супени лъжици няколко пъти седмично, не повече.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Валери ( преди 5 години )
Червено месо, лук и шоколад също.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар