Здрава връзка се изгражда най-вече с доверие. Ако него го има, всичко е възможно. Без доверие се ниже поредица от проблеми, които се задълбочават с времето. Изграждането на доверие в една връзка не е едностранен процес и въобще не е лесно. Изискват се редовни „упражнения“ за доверие, които да помогнат не само за подобряване на интимността, но и на комуникацията.

Какво трябва да направите, за да постигнете доверие и хармония във връзката си?

Опитайте продължителен зрителен контакт

Отделяйте време всеки ден да гледате партньора си право в очите. Не е нужно да говорите нещо. Просто изучавайте дълбочината на душата му, като го гледате. В изразителността на погледа можете да откриете много повече и не са ви нужни думи.

9 знака, че Той не е готов за истинска връзка

Зрителният контакт е наистина важен, защото той изразява нашето тук и сега с партньора. По този начин свързаността се задълбочава и заздравява.

Следвайте партньора си

Ако досега не сте разбирали важността на това да покажете желание за присъствие в живота на другия, време е да го осъзнаете. Научете се да отказвате работни ангажименти, за да прекарвате повече време заедно. Планирайте си среща както преди. Намалете времето за работа извън офиса и се отдайте на повече мигове с любимия човек. Ангажирайте се с неговите интереси и обратно. Опитайте се да пропиете живота си с този на другия. Само така ще изградите доверие, познавайки се добре.

Още по темата

Споделяйте плановете си

Бъдете честни и комуникативни с партньора си. Искайте същото от него. Ако имате намерение да излезете с приятелки и ще закъснеете, не му го казвайте в последния момент. Така изглежда сякаш бягате от реалността с него, от времето прекарано в неговата компания. Дори още по-лошо – криете нещо. Отстрани такова поведение може да предизвика съмнения и отблъскване.

7 неща, които трябва да жертвате за една връзка

Говорете за предишните си грешки

Предателства, изневери, лъжи, прикриване, неискреност – причините за загуба на доверие са много. Говорете за тях. Обсъдете ги. Приемете грешките на партньора си. Нека и той направи същото. Намерете начин да продължите напред. Не е невъзможно, стига да знаете как да стъпите върху това стъпало и да прекрачите към следващото.

Практикувайте активно слушане

Когато партньорът ви говори с вас, слушайте го внимателно и взимайте отношение към казаното. Ако разговорите ви минават в разсеян полусън, в който уж слушате, но правите нещо друго или проявявате тотална липса на интерес към споделеното от половинката ви, нещата няма да се получат.