Интимно

Как да устоите на чувства към друг мъж, ако вече имате партньор

Изкушението понякога е голямо

30.10.2018г. / 07 30ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Човек никога не е застрахован от поява на нови чувства, дори да е във връзка. Срещате някого, имате общи теми с колега, приятел на ваша приятелка излиза често с вас. В тези и много други ситуации могат ненадейно да се появят чувства към мъж, въпреки че сте в щастлива връзка и обичате партньора си. Ако не желаете да разваляте връзката си и искате да устоите на тези чувства, какво трябва да направите? Как трябва да реагирате?

10 признака да разберем, че той е влюбен

Приемете истината

Първото нещо, което задължително трябва да направите, е да бъдете честни със самите себе си. Ако потискате чувствата и ги отричате пред себе си, това може да доведе до тяхното задълбочаване или до съмнение в любовта ви към настоящия ви партньор.

Приемете, че тези емоции са се появили и се опитайте да ги овладеете. Запитайте се дали пък няма някаква празнина във връзката ви, която ви кара да се чувствате по този начин. Ако отговорът е „не“, обмислете дали да не споделите това с партньора си.

Говорете за това

Ако вече сте решили, че искате да запазите връзката си и имате доверие на партньора си, вярвате в любовта му към вас, споделете му какво се случва в сърцето ви. Бъдете честни. Уверете половинката си, че не става дума за някакви сексуални фантазии, които са разклатили чувствата ви, а за симпатия, която ненадейно се е появила, а не искате тя да се меси във връзката ви. Това може да подсили още повече отношенията ви с партньора.

Знаци, че сте емоционално отдалечени без дори да осъзнавате

Свързани статии

Опитайте да устоите на изкушението

Ако смятате, че настоящата ви връзка е всичко, от което имате нужда, не се поддавайте на изкушението. Избягвайте ситуации, в които да оставате насаме с обекта на новопоявилите се чувства. Не излизайте заедно на кафе, не оставайте заедно до късно в офиса след работа, изобщо всякакви ситуации, предполагащи близост са непрепоръчителни.

Потърсете помощ

Попитайте най-добрата си приятелка какво да правите. Поискайте мнение на близък човек, на когото имате доверие. Споделеният опит и размисли могат да ви насочат как да действате.

Сърдитото мълчание на мъжете – какво се крие зад него?

Коментирай