Както всички хубави неща, така и любовта понякога има своя край. Невинаги е така, разбира се, но когато това се случи, причините могат да са много. Ето 10 от тях:

1. Спрели сте да общувате.

Ако комуникацията ви се свежда до това да обсъдите какво да купите от магазина след работа, нещата наистина са задълбали само в битовото. Духовното ви общуване е потънало в забвение, от което трудно би могло да излезе. В такива моменти човек осъзнава, че няма и желание да се опитва да говори за друго с партньора си. С времето разбирате, че сте спрели да обичате партньора си някъде по пътя.

10 ясни признака, че вече не сте влюбени

2. Вземате се за даденост.

Лесно е да попаднеш в капана на самозабравата. Човек мисли, че щом е открил любовта, тя му принадлежи завинаги, каквото и да направи. Тази грешка е най-честата разрушителка на връзки.

3. Очакванията не биват оправдани.

Да нямаш никакви очаквания е лошо. Това говори по-скоро за безразличие, ниски критерии, липса на самооценка и оценка. Но и да имаш твърде високи очаквания също не е добре, тъй като те трудно биха били оправдани. Даже да не са прекалено високи понякога се случва така, че след време се оказва, че човекът, когото си мислите, че сте обожавали, не е този, когото сте очаквали. Ценностите му не съвпадат с вашите, интересите, темите на разговор, всичко е различно от вашето разбиране за съвместен живот.

4. Открили сте нещо ново за партньора си.

Обикновено това е нещо, което не харесвате или от което ви е заболяло. Преломните моменти във връзките или карат партньорите да се обичат още повече, или развалят отношенията завинаги, най-вече ако не можете да простите постъпка или предателство.

По какво да разберете, че срамежлив мъж е влюбен във вас?

5. Ревност.

Ревността може да убие любовта, както от ваша страна, така и от страна на партньора ви. Ако сте прекалено ревниви и не можете да спрете да се съмнявате във верността на половинката си, все някога ще спрете да го обичате. От друга страна той също би могъл да се изтощи от вашата постоянна мнителност и драматични сцени. Ревността е една от най-честите причини за охладняване в отношенията.