Интимно

Промени във връзката, които всяка двойка трябва да направи

4 резолюции през новата година за повече щастие

13.01.2019г. / 07 33ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка година си обещаваме някакви неща, които искаме да променим или които искаме да направим, за да сме по-щастливи и да се радваме на повече късмет. Това важи и за двойките, които искат да подобрят отношенията помежду си. За да се настани трайно хармонията между вас и партньора ви е необходимо двамата заедно да си обещаете някои неща, които да промените през новата година.

Избягвайте автоматичния отговор „не“

Постоянното отхвърляне на мислите и намеренията, чувствата и плановете на половинката ви може да го/я тикне по посока, обратна на тази, в която искате връзката ви да върви. Научете се да казвате „не“ с мярка, а не винаги, когато нещо не ви изнася. Партньорът ви също има своите гледна точка и чувства. Уважавайте ги.

Как да познаете дали той е сериозен към връзката ви

Бъдете партньори, не играчи

Съревнованието в една връзка е пагубно, защото в любовта няма състезание, има партньорска подкрепа. Когато единият има нужда от помощ, другият го дърпа напред. Подкрепата е един от най-силните лостове, на които се държи връзката. Ако единият партньор усеща не подкрепа, а постоянен упрек, това руши.

Не правете от мухата слон

Вярно е, че малките камъчета обръщат колата, но също така е вярно, че не трябва да обръщаме внимание на абсолютно всяка дреболия, която да се превръща в повод за конфликти. Научете се да премълчавате в името на щастието във връзката, когато това е необходимо и когато не става въпрос за сериозен проблем.

Отговорете си на трудните въпроси

Ако усещате, че връзката ви е в застой или искате да разберете какво да очаквате от новата година като двойка, задайте своите въпроси един на друг, като си обещаете честни отговори. Понякога е наистина тежко да чуеш неща, които не искаш, но пък това дава възможност да разберете дали през тази година пътят ви ще продължи заедно и ще сте по-силни от всякога или пък не.

Признаци на здравословната връзка

Анализирайте чувствата си преди да ги споделите

Това важи както за добрите, така и за лошите чувства. Когато сте разстроени, не бързайте да казвате какво чувствате преди да сте помислили защо го чувствате. Ако се вглеждате по-често и по-дълбоко в поводите за радост и тъга във връзката, ще ви е по-лесно да се справяте с проблемите.

Другото име на любовта е време

Няма как да си дадете онова, от което имате нужда, ако не прекарвате достатъчно време заедно. Любовта е споделено време. Обещайте си през новата година да отделяте достатъчно от времето си за партньора. Това ще подобри отношенията ви и ще направи връзката ви по-силна.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
titia ( преди 5 години )
poslednoto - vremeto ne e viarno . ako naistina niama obi4 , vremeto prekarano zaedno samo otbluskva pove4e ....ima neviarno napisano v statiata
отговор Сигнализирай за неуместен коментар