Интимно

8 етапа, през които преминаваме, когато сърцето ни е разбито

Когато откажем да приемем раздялата

16.01.2019г. / 08 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нека си го кажем, разбитото сърце боли! И то много. Приключването на една любовна връзка, съпроводена с редица разочарования, може да ни подейства разрушително физически и емоционално. Понякога успяваме бързо да се възстановим, но в някои случаи се налага да изминем 8 етапа на възстановяване, вижте кои.

Етап 1

Отказ. Първото нещо, с което се сблъскваме е това, че отказваме да приемем, че нещата са приключили. Отказваме да променим социалния статус в социалните мрежи, водеща снимка в телефона ни, на която сме с бившия си партньор, не споделяме, че вече не сме обвързани. Някъде дълбоко в себе си сме убедени, че това не е краят.

Етап 2

Заслепяващ гняв, който изпитваме към света, него, случващото ни се. Търсим по-често съветите и утехата на приятелите и семейството. Разказваме отново и отново ключови моменти от връзката ни, преглеждаме фактите, пишем гневни съобщения или блокираме по всякакви канали възможността да комуникираме с бившата си половинка.

5 мъжки качества, които издават дали той е подходящ за вас

Етап 3

Усамотяване и непрекъснат плач. Нуждаем се от време, в което да бъдем само със себе си и емоциите, които се случват в нас. Безсънието е чест нощен гост, а сълзите често са му компания.

Етап 4

Нездравословни храни в неограничени количества. Сещате се за романтичните филми, в които главните герои се опитват да превъзмогнат ситуацията ядейки. Е, в реалния живот, когато сме с разбито сърце, също търсим утеха в храната.

Той е приятел с бившата си? Ето какво трябва да знаете

Етап 5

Обвиняваме себе си. Връщаме назад, преразглеждаме ситуации, моменти, спомени, думи, действия... Броим грешките си и се обвиняваме за края на връзката.

Етап 6

Проверяване профилите на бившия в социалните мрежи. Какво поства, как тълкуваме неговите снимки, статуси.

Свързани статии

Етап 7

Завръщането на своето Аз. Все пак идва момент, в който отново започваме да се чувстваме като себе си. Правим някои промени във външността, преоткриваме любимо занимание, срещаме се по-често с приятели, дори ходим по любовни срещи.

Етап 8

Приемане. Осъзнали сме, че всичко е минало и го приемаме. Все повече виждаме минусите на бившия и дори се чудим как сме могли да си загубим времето с него. Тъгата почти я няма, а най-хубавото е, че сме готови за нова връзка.

 

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
titia ( преди 5 години )
imala sum i sulzi , no si davam smetka 4e vremeto me nau4i da mislia bez da pla4a. gvoria bez tulkuvania. obojavam prekrasen muj- sukrovi6te , s kogoto ne mi se nalagat podobni emocii . za moe 6tastie pone az 4uvstvam 4e imame prekrasna vruzka , koiato jelaia da stane realna a ne samo v neta. govoria bez tulkuvania , bez slujebni nameci
отговор Сигнализирай за неуместен коментар