Интимно

Флирт с колега: 10 неща, за които да помислите

И как да действате, ако става дума за любов

18.01.2019г. / 09 23ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво се случва, ако откриете любовта на работното място? А какво ще стане, ако не е любов, а просто флирт, игра, закачка или нещата между вас не се получат. Или още по-лошо – разкривате чувствата си, а той не откликва на тях. Сценариите са много. В който и от тях да се окажете, трябва да помислите за всички възможни ситуации и как да излезете морално невредими от тях. За какво да помислите преди всичко?

Колко често офис романсите се оказват любов

Помислете за това какви са чувствата ви и дали усещате емоция и у колегата си. Срещите с човек от офиса, в който работите, може да се окажат по-трудна задача, отколкото предполагате. Много фирми имат политика, ограничаваща флирта на работното място. Може да се окаже, че рискувате доста, ако предприемете тази стъпка. Скриването на такава връзка не е лесно. Ако в крайна сметка любовта се окаже по-силна и устои на тези предизвикателства, не се отказвайте от нея. Просто помислете преди да предприемете първата крачка.

Признаци, че трябва да кажете „да“ за втора среща

Мислете два пъти

Вероятно бихте се чувствали напрегнати, когато се чудите дали да се срещате с колега и имате пълното право за това. Флиртовете на работа могат да са нож с две остриета, могат да навредят на репутацията ви, на работата ви занапред или да снемат доверието на шефа ви към вас. Колегите могат да ви обявят за кариеристка, ако дръзнете да въртите любов с шефа или с някой по-високопоставен от вас. Преди да тръгнете да вървите по този тънък лед, помислете два пъти.

Стойте далече от шефа

Когато чувствата ви са насочени към вашия пряк ръководител или шефа на цялата фирма, това е може би най-големият риск за репутацията ви и бъдещето ви там. Същото важи и ако чувствата са от негова страна, а от вас се очаква да откликнете или не на тях.

Преди да се решите помислете какво можете да очаквате от връзка с човек, който има власт над вас. Ами ако не се получи? Какво ще ви отнеме това и как бихте се чувствали, ако продължите да работите на същото място.

Преценете дали си струва

Това е големият въпрос. Човек разбира се невинаги знае какво ще му предложи съдбата, когато започва нова връзка. Ако знаехме щеше да е доста по-лесно. Провалите щяха да са рядкост. Но все пак има как да претеглите вашите чувства, да прецените дали това ще се отрази на кариерата ви, на доверието на колегите и шефа ви, на вашите отговорности. Преценете и самия човек. Той също подлежи на вашата оценка. Струва ли си да рискувате професионалния си живот в този случай? Ако отговорът е да, действайте.

Бъдете честни

Ако се стигне до обсъждане на чувства и вземане на решение дали флиртът да продължи във връзка, бъдете честни един с друг. Историята многократно е доказвала, че любовта може да се появи на работното място и ако е истинска няма защо да се страхувате от нея, да не я оставяте да си отиде. Затова поговорете открито с колегата си, превърнал се в партньор в любовта.

Как ще афиширате любовта си

Вероятно слуховете за вас отдавна кръжат из коридорите на офиса ви. Надали ще изненадате всичките си колеги, когато решите да разкриете връзката си. Но ще има и такива, които не подозират за вашите отношения.

При всички положения начинът, по който ще обявите връзката си е от значение.

Пазете дискретност

Дори връзката ви вече да не е тайна за никого, бъдете дискретни и се дръжте делово на работа. Ще бъдете залети с въпроси от любопитни колеги как точно се е случило това между вас, кога сте разбрали, че се обичате, той как ви е разкрил чувствата си и още куп неудобни въпроси, на които не сте длъжни да отговаряте, но вероятно ще получите. Не споделяйте прекалено много информация. На всяко работно място има достатъчно зли езици, които не ви мислят доброто.

Топ 5 плюса на срещите по интернет

Свързани статии

Разграничавайте личния от професионалния си живот

Трудно е да балансирате между двата живота, които водите заедно с половинката си. На всички останали, които не работят с интимните си партньори сякаш им е по-лесно, защото не се налага да се съобразяват с всичко това. Ето защо, за да запазите щастието и хармонията в отношенията си, е необходимо да не пренасяте проблемите от едното място на другото и обратно.

Поставете ясни граници

Когато сте влюбени в човек, с когото работите, е трудно да се въздържите да го прегърнете или целунете, докато сте в офиса. Наложете граници във физическия контакт, както и в поведението, за да не страда репутацията ви и оценката за професионализма ви.

Обмислете нова позиция или работно място

Ако любовта и връзката са ви по-важни, а работното ви място не е подходяща среда за развитие на отношенията ви, помислете за смяна на позицията или местоработата.

Коментирай
2 rate up comment 3 rate down comment
titia ( преди 5 години )
kazala sum iasno vsi4ko , a mujut , kogoto obojavam ne mi e kolega
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време