Интимно

5 неща, от които всяка здрава връзка се нуждае

Хармония и щастие – всеки ги търси

09.02.2019г. / 07 11ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Романтичните връзки идват с цялата сложност, която човешките взаимоотношения крият. Те са част от живота. Необходими са, за да сме щастливи. Но връзката не може да оцелее и устои на ежедневните предизвикателства, на които нашите характери я подлагат. Не е достатъчно просто да се обичаме. Трябва да правим някои неща в името на отношенията ни, за да бъдем щастливи и в хармония заедно.

Разликите между любовта и отровната връзка

За да се радвате на дълбока и щастлива връзка, ето от какво се нуждае тя, за да я подхраните с любов.

Подхранвайте любовта към себе си

Обичайте партньора си, но не забравяйте да обичате и себе си. Давайте си добра оценка, когато го заслужавате. Поощрявайте се, харесвайте се и никога не го крийте. Каквото е отношението ни към нас самите, такова е и на партньорите ни към нас. Ако не се уважавате, това ще пречи на половинката ви да ви погледне с обожание и да ви се възхити. Излъчването е от голямо значение. Нагласата към себе си, себеуважението и одобрението играят съществена роля за здравата връзка, дори на пръв поглед да не си давате сметка за това.

Доверие

Всяка връзка се нуждае от доверие. Колкото повече то отсъства, толкова повече в пространството витае трудност за запазване на любовта. Без доверие връзката не може да оцелее. То е двигателят, който крепи връзката, локомотивът, който я дърпа напред. Без доверие и честност отношенията излизат от релсите по пътя си.

Вглеждайте се в най-доброто у партньора си

Всеки има своите негативни черти, минуси, трески за дялане. Както и да ги наричаме, те са си там в нашия характер и са ясни. Вглеждайте се обаче в положителните черти. Те са онова, заради което обичаме партньорите си. Те са онова, което трябва да адмирираме и поощряваме.

Предимства и недостатъци на връзката с по-възрастен мъж

Общувайте постоянно, честно и пълноценно

Когато има проблем, изговаряйте го. Не го замитайте под килима, за да не назрее пропаст между вас. Много двойки правят тази грешка. Не бъдете като тях. Общувайте, споделяйте, комуникирайте както за проблемите, така и за хубавите неща в ежедневието ви.

Извинявайте се

Извинението е много мощен лост, с който можете да преобърнете света. Никога не пропускайте да се извините и също толкова важно е да го правите искрено. Не се извинявайте, ако ще го правите иронично или само защото се очаква от вас. Нямате представа какво облекчение носи извинението от сърце и колко добре ще се почувствате след това.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
titia ( преди 5 години )
i o6te mnogo pove4e ot izbroenite 5 ne6ta , napulno sum suglasna s kazanoto v statiata . i niakak instinktivno go pravia. samata mi du6evnost e takava
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време