Имате партньор, с когото сте в хармонична връзка от достатъчно дълго, за да решите да сключите брак. Това е чудесно и ако решението ви е базирано най-вече на любовта, уважението и взаимните ви чувства, това е наистина незаменимо. Само любовта обаче не е достатъчна, за да сте сигурни, че бракът ви ще бъде успешен и щастлив. Разбира се, никога не можете да сте напълно сигурни какво ви очаква в бъдеще, но определено можете да базирате очакванията си върху някои съществени отправни точки от миналото на партньора ви, както и на някои важни за брака възгледи.

Най-големите лъжи за брака, в които хората вярват

Искате ли деца или не

Едно от най-важните неща, за които трябва да сте напълно наясно преди да сключите брак е дали искате да имате деца или не. Ако единият партньор не желае да стане родител, а другият да, това може да се окаже проблем. В много случаи такива двойки все пак сключват брак, като единият от двамата партньори се надява другият да промени мнението си в бъдеще. Това не е надеждна стратегия за успешен брак, защото крие риск от влошаване на отношенията и разминаване в мненията по този фундаментален въпрос, какъвто е родителството.

Финансово състояние

Другото важно нещо, с което трябва да сте наясно преди брака е какво е финансовото състояние на вашата половинка. От значение е дали има стабилна работа и постоянен доход и най-вече дали има кредитни затруднения, които биха могли да се отразят сериозно на семейния ви бюджет. Важно е и какво е отношението му към парите и спестяването, както и дали проявява отговорност към финансовата си стабилност или не. Една предварителна разумна преценка на тази страна от личността на партньора ви би ви помогнала да решите дали е надежден за встъпване в брак или не. Или по-скоро доколко сте склонни да приемете неговия подход към финансовата страна на живота.

Още по темата

Как партньорът ви обича да бъде докосван

Може да прозвучи глупаво, защото с времето двойките научават интимните предпочитания на партньорите си, но все пак е важно да се спомене. Сексът и интимността са съществена част от брачния живот. Обръщайте внимание на физическия контакт.

Защо вторият брак е по-щастлив от първия?

Проследете как реагира в кризисна ситуация

Независимо дали става въпрос за казус, който касае връзката, семейството или проблем, свързан с работата или общуването с други хора, всеки от нас може да изгуби контрол и да изпусне нервите си. В такива кризисни ситуации си личи най-много що за човек е вашият партньор. Неговите реакции могат да подскажат важни черти от характера и личността му. Преценете до каква степен ги приемате такива, каквито са.