Интимно

10 неща, които мъжете не разбират по отношение на жените

Нашата бъбривост и любопитство

04.05.2019г. / 07 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато говорим за любов, мъжете и жените сякаш сме от два различни свята. Световете ни се сливат в някакъв момент, но в същото време остават толкова неразгадани едни за други. Винаги ще има неща за женската същност, които мъжете няма да разбират, като нашата приказливост, например.

Споделяме още 10 неща, които са странни и дори неразбираеми за тях.

1. Защо казваме противоположното на това, което е в действителност

Комуникацията е от съществено значение за успешните взаимоотношения. Жените, вярваме, че мъжете са длъжни да четат нашите мисли. Всъщност, те се нуждаят от точни и ясни направления. Ако искаме да се случи нещо конкретно, трябва да им го заявим. Ако не се чувстваме добре, сърдити сме, е важно да го споделим. Така например, когато не сте съгласна с любимия, колко често на въпроса „Какво ти е?“ отговаряте с „Нищо, добре съм?“.

2. Нашето непрестанно желание да пазаруваме

Да, за повечето мъже е непонятно защо си купуваме постоянно обувки, гримове, дрехи, а в гардероба ни има такива, които никога не сме носили. Искат да изглеждаме добре, да сме поддържани, красиви, да излъчваме всичко това, а не разбират, че тези малки неща като пазаруването ни карат да се чувстваме обгрижвани.

Каква е любовната ви връзка според избора ви за сладолед

3. Защо не си поръчате порция картофки само за вас

Мъжете защитават храната си. И това, което не разбират е защо всеки път си взимате от неговата любима храна, а не си поръчате и същото за вас. Споделянето на храната е много важно за една връзка. Затова не забравяйте вие да споделите десерта си с него.

4. Това че сме мултифункционални

Научно доказано е, че жените можем да правим няколко неща едновременно и то доста добре за разлика от мъжете. Това не само поражда неразбиране в представителите на силния пол, но до някаква степен и завист.

5. Позата за сън

Друго нещо, което мъжете никога няма да разберат относно жените е защо по време на сън жените се увиват около тях като лиани.

Изберете си двойка и вижте какво е важно за вас в любовта

6. Подробностите, които помним

Понякога в комуникация с партньора, установяваме, че той не помни неща, които са важни за нас. От една страна това е съвсем нормално. Мъжете не се стараят да запомнят конкретно минали събития, разговори, детайли. Това са незначителни подробности за тях. Но това пък кара нас жените, да не разбираме защо те не се стараят да ги помнят като нас. Проблем е когато той неглижира вашите семейни и лични празници.

7. Задаването на въпроси, за чиито отговори знаем, че няма да ни харесат

Когато питаме за подробности, които ни помагат да разберем повече за личността, това е съвсем нормално. Но за мъжете е неразбираемо защо партньорките им настояват да разберат какви места те са посещавали с предишните си половинки. Отговорите, които получаваме в миг ни карат да започнем сравнения с бившата и почти винаги се стига до конфликт.

Свързани статии

8. Какво да правят, когато сме в лошо настроение

И тук ключова е комуникацията. Дамите премълчаваме болката, разочарованието, нуждите си. Искаме да получим определени неща, но не ги споделяме. Искаме да ни гушнат, а очакваме партньорът сам да се сети, а той невинаги го прави. Искаме да ни помагат в домакинството, докато мълчаливо изнасяме целия товар на своя гръб.

9. Защо винаги питаме за бившата

Ровене в снимки, разпит за това каква е била, проверка на телефона...

10. Нашият предменструален цикъл

Той е съпроводен с промени в емоциите, глад за сладко, плач, физически неразположения и за мъжете това винаги ще остане нещо, което не разбират по отношение на жените.

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
шопендар ( преди 4 години )
който претендира че разбира жените,значи може да заварява дърво.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар