Интимно

Доколко връзката ви е стабилна?

6 знака, които подсказват

21.05.2019г. / 07 18ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако може да се каже, че в любовта има правила, то едно от тях е, че нищо не е идеално в една връзка. Дори и най-хармоничните взаимоотношения си имат своите върхове и спадове. И все пак, в един определен период, всеки се пита доколко връзката му е стабилна и дали има бъдеще с този човек. Разбира се, времето ни дава ясни знаци, които са отговорите на въпросите ни.

Доколко вашата връзка е стабилна, вижте в следващите редове.

Може да обсъдите плановете за общото ви бъдеще

Но, винаги има едно „но“. В едни стабилни взаимоотношения, партньорите могат да обсъдят общото си бъдеще без това да предизвика безпокойство, страх, спорове. За тях е вълнуващо да си представят как връзката им се развива и не само имат идеи, но и пристъпват към тяхното осъществяване.

Обещанията ви са реални

Да дадеш обещание е лесно, да го спазиш – не толкова. Ако се чудите дали вашата връзка е стабилна и има бъдеще, помислете си какви обещания си давате с любимия човек и до каква степен ги изпълнявате. Взаимното уважаване на чувствата и желанията е фундамент в едни взаимоотношения.

Знаци, че сте родени един за друг

Няма нужда да се контролирате

Казват, че когато човек контролира половинката си, изпитва силна ревност, то е защото му липсва внимание и любов във връзката. Има ли нещо, което ви притеснява, когато става въпрос за лични граници, свободно време с приятели? Дали притесненията ви, че партньорът ви не е коректен с вас са основателни? Стабилната любовна връзка предполага двама души да намерят компромис, да уважават личното пространство и нуждите на другия, намират равновесие, без това да предизвиква в тях излишно притеснение и ревност.

Гордеете се един с друг

Един от най-големите любовни тестове е да можеш да се зарадваш на постиженията на любимия човек, да се гордееш с него, да продължаваш да го подкрепяш, независимо дали ти трупаш успехи. Дали и във вашата връзка е така или когато споделите на партньора си, той ви отговаря с „да, от втория път“, „добре, че бях аз“ и т. н.?

10 начина да покажете, че го обичате без реално да го казвате

Как действате по време на спор

Споровете са нещо нормално за връзките. Но могат да се превърнат в риск за любовта, ако партньорите не мислят за емоциите на другия, нараняват умишлено, мълчат си с дни, изричат тежки думи, единият напуска дома. Ако във вашата връзка, успявате да останете балансирани в конфликта и се стремите да разрешите проблемите, тогава вашата връзка е стабилна.

Знаци, че връзката ви преминава на следващ етап

Не се опитвате да промените другия, не се обвинявате взаимно

Зрелостта на една връзка се познава и по това как двама души се приемат, с всичките им положителни и отрицателни черти. Те не се сравняват с чужди или бивши партньори. В сложни ситуации не прехвърлят вината върху другия, а го подкрепят и търсят решението заедно. От друга страна, нестабилната връзка предполага точно обратното. Партньорите постоянно не се чувстват доволни един от друг, опитват да променят другия, създават чувство на вина.

Коментирай