Интимно

Защо някои двойки се възстановяват след изневяра, а други не?

Трудност, пред която много партньори се изправят

28.05.2019г. / 08 21ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изневярата е едно от най-непростимите прегрешения в една връзка. И въпреки това някои двойки успяват да се преборят с тази трудност, за да продължат напред заедно. Как го правят? Защо някои успяват, а други не?

Защото знаят, че изневярата е приключила

Ако случаят е такъв, че партньорите осъзнават моментното увлечение и го отдават на обстоятелствата, знаейки, че това е временен период във връзката, им е по-лесно да го преодолеят и да продължат напред заедно.

10 начина да преодолеете изневяра заедно

При двойките, които не успяват да поправят счупеното често се случва така, че изневерите продължават, независимо дали с един партньор или повече. Когато съмнението остава, то разяжда връзката отвътре бавно, но сигурно.

Ако обаче сте наясно, че всичко е приключило, разкрили сте картите на масата, обсъдили сте всеки детайл и сте направили необходимите изводи, има шанс да продължите по-силни отпреди.

Защото знаят, че честността е съществена

След като всичко е приключило остава само честността. Двойките, които продължават заедно се разкриват напълно, говорят за проблема и търсят начини за неговото решаване. Когато има взаимност, а не отхвърляне на проблемите, възможностите за преодоляване са много.

Такъв тип двойки искат да разберат какво се е случило, у кого е била грешката и дали вината е и на двамата, за да се стигне дотам. Честният разговор и откритото приемане на обстоятелствата помагат за разрешаването на този немалък проблем, който разрушава много връзки и бракове.

Защото знаят, че доверието трябва да се изгради наново

Предателството е жестокост спрямо доверието, с която не всеки е готов да се сблъска, не всеки е способен да го прости. Изневярата нанася сериозни щети върху доверието и любовта. Но двойките, които устояват на това изпитание се стремят да поправят счупеното, да изградят доверието отново малко по малко, за да се стабилизират след нанесения удар по връзката.

7 признака на емоционалната изневяра

Защото знаят, че причините, довели до изневярата, трябва да бъдат назовани

Комуникацията в такива случаи, а и не само, е много важна. Чрез трезво и честно обсъждане на проблемите, довели до кризисния момент в една връзка, партньорите могат да направят нужните изводи и да продължат напред. Когато знаеш точните причини и подбуди да си там, докъдето си стигнал, можеш да промениш бъдещето, ако наистина го искаш.

Защото знаят, че могат да започнат отначало

Започването начисто е единственият начин да изградите връзката отново. След като сте открили същината на проблема, след като сте започнали да градите доверието помежду си наново и след като сте се съгласили, че любовта все още съществува между вас, вие ще сте готови да опитате начисто отново, този път много по-осъзнато от преди.

Коментирай