Интимно

5 начина да предпазите брака си от развод

Какво е важно да правите и да не правите във връзката си, за да е щастлива възможно най-дълго

26.06.2019г. / 07 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато връзката прерасне в брак, в главата на човек неминуемо изплува страхът от провала на този брак. Никой не се жени или омъжва с идеята да се разведе, напротив. Много често до развод се стига заради невъзможност и нежелание от страна на двойките да полагат усилия, да се разбират помежду си и най-вече да проявяват разбиране към другия, да не злоупотребяват с доверието му. Изневярата е само част от негативната картина, която предвещава развод. Има толкова други начини да вгорчим отношенията си, което в крайна сметка да доведе до раздяла.

Ето как да предпазите брака си от това.

10 неща, които всяка двойка трябва да направи преди брака

Не разчитайте за всичко на партньора си

В този капан попадат най-често хора, които не са особено оправни по природа. А когато открият партньор, който да умее добре да се справя с предизвикателствата в живота, инстинктивно започват да делегират на него всичко, дори най-малките дреболии в ежедневието.

Това постепенно отравя връзката и кара половинката да губи уважението си към вас. Любовта винаги е придружена и от уважение и възхищение. Когато човек има до себе си партньор, на когото не може да разчита за нищо, интересът бавно умира и бива заместен с пренебрежително отношение, а в някои случаи дори по-лошо.

Правете промени във всяка ситуация, в която можете

Всичко, което навлезе в някакъв коловоз в даден момент, води до морално и емоционално изтощение, до липса на страст. Промените и неочакваните, спонтанни неща в ежедневието са тези, които внасят искра и тръпка във връзката. Не е задължително да става въпрос само за промени в интимно отношение. Те са изключително важни, разбира се, но и протичането на деня ви с всеки негов елемент не трябва да се случва под конец, а напротив – да има спонтанност и различност. Това поддържа връзката и я оставя жизнена задълго.

Извинявайте се първи

Силата на извинението е несравнима. Това е най-доброто, което трябва да правите всеки ден за своята връзка или брака си – да се извинявате, когато има нужда. Не се запъвайте като магаре на мост при всеки спор, скандал или конфликт. Поглеждайте и от друга гледна точка. Не се поставяйте задължително на първо място като победител в спора, а се научете да се извинявате. Онзи, който се извинява пръв винаги е на по-силната позиция.

25 тайни за щастлив брак

Не се паникьосвайте, ако обичта ви се промени

Много хора се развеждат, защото погрешно смятат, че са изгубили любовта помежду си, сравнявайки чувствата си в началото на връзката и на етапа, в който се намират. Ако го правите, винаги ще откриете разлики. Това е така по простата причина, че любовта еволюира в обич. След като проумеете това ще ви е по-лесно да откриете положителните черти на партньора и брака си, заради които си струва да продължите.

Спрете да сравнявате брака си с този на другите

Всяка връзка има самостоятелен чар и свои собствени особености. Някои са общоважащи за всички, но други са характерни само за вашата връзка. Абстрахирайте се от стереотипите и мислете само за това дали вие самите се чувствате добре във връзката си поотделно и заедно. Това е единственото, което има значение.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )