Здраве и красота

Едно просто нещо, което ви прави по-привлекателни

Кое е то?

06.09.2014г. / 10 33ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Почти няма жена, която да не се старае да изглежда секси. Ако не секси, то поне привлекателно за противоположния пол. Някои жени пък го правят заради себе си, за собствено удовлетворение.

Каквато и да е причината, красотата е преследвана цел от хилядолетия. Отвсякъде ни заливат съвети за това как да поддържаме красотата си, как да се обличаме, с какви трикове да си помагаме в постигането на съвършенството.

Всички сме гледали приятния комедиен сериал „Как се запознах с майка ви“, в който колоритният образ на Барни Стинсън измисляше всякакви теории за поведението на жените.

В една от неговите теории той изтъкна как сексапилът на една жена изпъква много по-добре, когато е в компания. Теорията на Барни беше наречена „ефектът на мажоретката“, при който измежду многото мажоретки винаги изпъква поне една, от която не можеш да свалиш поглед.

Може би има нещо вярно в теорията на Барни. От нея се вдъхновяват учени от Университета в Сан Диего, Калифорния, които провеждат изследване върху 139 студенти (мъже и жени), които имали за задача да разгледат 100 снимки. Изследването е публикувано в списание Psychological Science.

Свързани статии

Участниците трябвало да посочат кои хора от снимките смятат за привлекателни и защо.

Интересното при това наблюдение е, че повечето отговори сочели като привлекателни хора, намиращи се в компания на снимките. Учените вярват, че хората са избрали груповите снимки, защото е по-лесно да посочиш кой е привлекателен, когато имаш модел за сравнение.

Хипотезата на изследователите е, че когато сте в тълпа, е по-лесно да се вземе решение за красотата и привлекателността на чертите на лицето спрямо тези на останалите в групата.

Любимият ни Барни Стинсън се оказва прав, а и далеч по-забавен!

Снимки: Thinkstock

Коментирай
2 rate up comment 2 rate down comment
123 ( преди 9 години )