Интимно

3 начина да приключите несполучлива първа среща

Как да се измъкнете

10.07.2019г. / 06 55ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако излизате по срещи вероятно знаете колко голям е шансът да попаднете на лоша първа среща. В такива моменти ви се иска изобщо да не сте отишли, защото се чудите как да прекратите този ад. Независимо каква е причината да не ви е допаднала срещата, трябва да сложите подобаващ край. Това невинаги е лесно. Все пак не искате да обидите човека. Или пък искате? Вижте как да се отървете от неловката ситуация в различните случаи.

5 притеснения, които всеки мъж има на първа среща>>>

Човекът е страхотен, но няма тръпка. Искате да продължите да се виждате, но само като приятели

Шансовете да сте необвързана жена, която търси любовта, но открива възможност за истинско приятелство с мъж, са наистина малки, но пък не са изцяло невъзможни. Ако сте попаднали на такъв човек, когото смятате са суперподходящ за приятел, но не и за интимен партньор, трябва някак да му го признаете.

Най-добрият начин да го направите е да сте напълно искрени. Кажете му, че сте си прекарали великолепно и че го оценявате много високо. Занапред искате да поддържате връзка, но не интимна, а приятелска. Споделете, че се надявате той да откликне със същото. Остава да се надявате той да ви разбере и да се съгласи да опитате по този начин.

5 полезни правила за първа среща>>>

Искате срещата да свърши моментално, защото човекът е ужасен

Човекът, с когото сте се срещнали, е груб, самонадеян, отблъскващ – личност, за която съжалявате, че сте изгубили времето си. Не се колебайте да напуснете срещата. Изразете несъгласието си с поведението му и не се насилвайте да търпите неподобаващо отношение. Ако не искате да сте чак толкова резки и директни, кажете, че имате да свършите нещо спешно.

Слушайте инстинктите си. Доверете им се. Ако мъжът, с когото сте се срещнали, ви напряга или ви кара да се чувствате зле, не отлагайте, а прекратете срещата.

Искате срещата да приключи и то веднага

Няма никаква връзка помежду ви. Напрежението се повишава. Налага се да търпите това неловко мълчание в продължение на минути, които ви се струват часове. Вадите думите от устата му с ченгел, след това вие казвате нещо глуповато, от което ви става още по-неудобно. Молите се някой познат да влезе в ресторанта или бара и да ви измъкне от това ужасно положение.

Отново не е нужно да се мъчите до края на срещата. Щом не се получава, приемете го. Бъдете учтиви и мили. Кажете на човека, че се радвате, че сте се запознали, но имате неотложен ангажимент, забравили сте печката включена или шефът ви е писал за нещо спешно в работата.

Какво трябва да направят мъжете след първа среща>>>

Ако пък искате да сте една идея по-искрени с човека без да го обидите, кажете му, че сте осъзнали, че точно в този момент нямате нужда от нова връзка и искате да останете насаме със себе си и да подредите мислите си.

Коментирай