Интимно

5 неща, които пречат на жените да са щастливи във връзката си

Погледнете навътре към себе си

12.07.2019г. / 06 34ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дори дадена връзка да е започнала щастливо, негативните чувства винаги могат да ви сполетят впоследствие. Често в такива ситуации обвинявате партньора си, че не прави достатъчно за връзката ви, за семейството ви или за вас самите, за да ви направи щастливи, а не се вглеждате в себе си. Нерядко допускаме грешки, които пречат на щастието ни и го помрачават без да си даваме сметка.

Не изразявате честно мнението си

Колко пъти сте били напълно откровени с половинката си? Колко пъти сте изказали несъгласие или недоволство, за да останете верни на себе си? Колко пъти премълчахте негативни чувства, които е било по-добре да изразите гласно пред партньора си?

3 формули за щастие, предложени от психолози>>>

От голямо значение е да изразявате мнение, чувства, мисли и нагласи без скрупули. Честността и откровеността помагат на щастието, докато прикритостта и преглъщането на неща, които е трябвало да кажете, а не сте, ви потиска и ви кара да се чувствате нещастни.

Слушайте по-внимателно

Бъдете добър слушател за партньора си. Важно е както вие да чувате него, така и той вас. Не пренебрегвайте нуждите на другия, защото той ще откликне със същото към вас.

Жените имат доста по-добри заложби в търпеливото изслушване от мъжете. Възползвайте се от дарбите на природата и ги използвайте като свое оръжие по пътя към хармонията във връзката.

Не браните себе си честно в конфликтите

Във всяка връзка се случва да възникнат проблеми и спорове, които понякога прерастват в скандали. Важното е как се отнасяте един с друг по време на конфликта. Използването на груби думи оставя тежки рани, които може и да не заздравеят с времето. Трябва да знаете и как умело да се защитавате. Ако допускате в споровете и конфликтите винаги да сте губещата страна, това нагнетява усещане за нещастие във връзката.

5 прости начина да бъдем щастливи всеки ден>>>

Не се стремите към общи цели

Не е задължително абсолютно всяка цел в живота ви да съвпада с тези на партньора ви. Нормално е да е така, защото сте различни личности. Най-важните цели в живота обаче, които включват визията ви за бъдещето и това как ще се развие връзката ви, са съществени. Ако в тях се разминавате, няма как да се чувствате щастливи.

Не подхранвате приятелството с партньора си

5 неща, които пречат на щастието ви>>>

Половинките в една връзка са не само интимни партньори, любовници и съпрузи. Те трябва да са и добри приятели. Приятелите се познават добре, подкрепят се, обичат се и се защитават един друг. Работете за непрекъснатото заздравяване на приятелската ви връзка и ще повишите и усещането за щастие помежду ви.

Коментирай