Интимно

Знаци на любов, които всъщност са манипулация

Подаръци, от които не се нуждаете

07.08.2019г. / 16 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Една връзка може да бъде измамна, ако в нея няма наистина любов. Част от това да бъдем мамени е манипулацията. Понякога е трудно да я разпознаем. Кои са знаците на любов, които всъщност са манипулация?

„Но аз те обичам толкова много!“

Това е неговото извинение, всеки път, когато направи нещо, от което вече ви е писнало, нещо което е трябвало да свърши, но не е и т. н. Бързо се оправдава с това извинение, карайки ви вие да се почувствате виновни, че очаквате нещо от него.

Но внимавайте колко често се повтаря „Но аз те обичам толкова много!“. Болезнена ревност, пренебрегване на вашите желания и нужди, само защото той ви обича толкова много?

Как мъжът от зодия Лъв показва, че ви харесва

„Искам да се погрижа за теб“

Това е чудесно, ако сте бременна, неразположена, болна. Но ако той настоява да останете у дома, когато искате да се видите с приятелки, да отидете на козметик, да се отдадете на любимото хоби, тогава може да се касае за нещо друго. Правете разлика между грижа и манипулация.

Вие сте целият му свят, а той не може да живее без вас

Искате да преустановите връзката за определен период от време или дори да сложите край, а той използва страховитата манипулация, че ще посегне на живота си, защото не може да живее без вас. Далеч от романтиката, манипулативни думи, които понякога може да бъдат в комбинация със заплашване, че ще ви навредят, ще ви наранят.

8 неща, които всяка двойка трябва да направи поне веднъж

Подаръци, от които не се нуждаете

Кой не обича изненадите и подаръците? В една връзка е хубаво партньорите да си доставят такива удоволствия. Но манипулаторът винаги може да бъде разпознат. Той използва подаръците, за да впечатли и представи себе си в по-добра светлина.

Той купува неща, от които не се нуждаете, когато е гузен, когато е забравил за нещо важно, когато е изневерил.

Прави се на загрижен

Парти, приятна компания, вие консумирате алкохол, но с мярка разбира се, забавлявате се... Точно когато ви е най-хубаво, той започва да се прави на загрижен да не пиете повече, че е станало късно и няма да сте свежи на другия ден или пък той изведнъж не се чувства добре и трябва да си тръгнете, а може би решава, че сте си взели дозата социални контакти. Този вид ревност напомня много за филма с Джулия Робъртс „Да спиш с врага“. Ако не сте гледали лентата, направете го.

Въпроси, които да си зададете, преди да му дадете втори шанс

„Ако ме обичаш, ще... Аз бих го направил за теб.“

Класическа фраза на манипулация. Откога да правиш нещо според волята си е доказателство за любов? Да отслабнете, да смените цвета на косата си, да правите нещо по време на секс, което не желаете и т. н.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
f1digmars ( преди 4 години )
4 rate up comment 2 rate down comment
.... ( преди 4 години )
v podobna sfera jiveia vupreki razvoda . neprekusnato se usamotiavam za da izbegna zadulbo4avane na lujite . govoria bez tulkuvania
отговор Сигнализирай за неуместен коментар