Интимно

Защо е важно да пуснем предишната любов?

Ще спрете да сравнявате

03.11.2019г. / 07 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Любовна връзка, болезнена раздяла... Всеки е преминавал през поне един такъв любовен сценарий. Ние сме героят, който смята, че никога няма да открие подходящия партньор, защото предишният е бил „точният човек“. Самозаблудите на страдащия. Негласно крещим как искаме да се освободим от миналото, но не знаем как. А е важно да го направим. Защо?

Ще знаете какво искате

След раздялата винаги попадаме в етап на размисли за миналото. Това не е толкова лошо, защото можем да подредим своите емоции, приоритети, да помислим от какво точно се нуждаем в любовта. Опознаваме повече себе си и така намираме нов път към щастието.

Причини един мъж да прекъсне връзката, въпреки че обича

Виждате хубавите неща край вас

Пускайки миналата любов, изгубените надежди, ние позволяваме на себе си да видим добрите перспективи за работа, хубави пътувания, забавления с приятели, нов потенциален партньор, малките радости на всеки нов ден.

4 причини никога да не тичате след мъж

Ще спрете да сравнявате

Когато не сме се освободили от емоциите на миналата любов, започвайки нова връзка е много лесно да започнем да сравняваме партньорите си. Сравняваме всичко – външен вид, чувство за хумор, усещане за романтика, секса... И вместо да дадем шанс на новото, сме готови да се разделим с него.

Вече няма да страдате

Болката, която изпитваме след края на любовна връзка, често се усеща като физическо неразположение. Усещане за тежест в гърдите и стомаха, липса на апетит или пък емоционално хранене, безсъние, главоболие...

Свързани статии

Пускайки миналото ние си помагаме да се освободим от тази болка, защото ако тя ни съпътства, тогава щастието ще остане неуловимо.

Ще допуснете някого до себе си

Приключвайки едни взаимоотношения, ние се нуждаем от време, за да започнем да се срещаме отново с някого. От още повече време се нуждаем, докато се влюбим в нов партньор. Не се доверяваме така лесно, разкриваме се постепенно, защото сме недоверчиви. И ако сърцето ни не е свободно за нови емоции, как да обичаме истински?

 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )