Интимно

Ретрограден Меркурий, Свети Валентин – какво да направите за любовта и какво не

Не бързайте да създавате нова романтична връзка

11.02.2020г. / 09 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

През 2020 година, Меркурий ще има 3 ретроградни фази:

  • 17 февруари – 10 март в Риби, като ще продължи 23 дни;
  • 18 юни – 12 юли в Рак, ще продължи 25 дни;
  • 14 октомври – 3 ноември в Скорпион, ще продължи 21 дни.

Влиянието на ретроградния Меркурий винаги се усеща няколко дни преди настъпването му, както и след приключването на ретроградната му фаза. Наближава един от най-романтичните празници – Свети Валентин, а за ретроградния Меркурий е известно, че причинява някои забавяния, затруднения. Какво да направите и какво да избягвате в любовта около тази негова фаза и Свети Валентин?

Направете: Преразгледайте взаимоотношенията си

Въпреки че ги приемаме отрицателно, ретроградните фази на Меркурий невинаги са разрушителни. Това, което ще трябва да направите сега е да забавите малко темпото, да помислите по какъв път сте тръгнали и това дали сте се насочили в правилната посока. Сега е моментът да видите истината и да помислите за вашите нужди. Гледайте на взаимоотношенията си през нова, по-претенциозна призма. Бъдете уверени, че давате енергията си на правилния човек.

Цветя, които не трябва да се подаряват на Свети Валентин

Избягвайте: Не бързайте да създавате нова романтична връзка

Сега е важно да опознаете добре отсрещната страна. С Меркурий в Риби и управляващата планета на този знак – Нептун, истината може да бъде затъмнена. Възможно е да идеализирате нещата, така че да отговарят на вашата реалност и да избързате в нещо, което да ви разочарова на по-късен етап.

Вредни навици, които помрачават и най-щастливите връзки

Направете: Бъдете директни и ясни в комуникацията си

Свети Валентин може да ви настрои романтично и поетично. Но какво се случва, когато празникът на влюбените се доближава до ретроградния Меркурий? Ще е важно да внимаваме в комуникацията. Не е препоръчително да използваме метафори, да не казваме докрай това, което ни се иска. Ще е важно да бъдем ясни, но не и нараняващи.

Как прекаленото внимание към партньора вреди на връзката

Избягвайте: Не издигайте на пиедестал хората, към които изпитвате силни чувства

Риби е знакът, в който Меркурий ще започне своята ретроградна фаза, а този знак има тенденцията да живее в свят на фантазии. Ще е важно да не прекаляваме с идеализирането на любимия човек, на някой, който е пленил сърцето ни. Той или тя може да са твърде добри. Не бива да позволяваме емоциите да ни завладеят и объркат.

Свързани статии

Направете: Поддържайте своите граници в любовта

По време на тази ретроградна фаза на Меркурий ще е важно да погледнем обективно какво изисква от нас безусловната любов. Дали не даваме твърде много енергия от себе си, а не получаваме това, което заслужаваме?

Избягвайте: Подновяването на стари връзки не се препоръчва

Ретроградните фази са склонни да ни накарат да искаме да преразгледаме миналите си взаимоотношения. Дайте си малко време, помислете добре дали този човек заслужава да получи втори шанс, дали заслужава любовта ви.

Коментирай