Интимно

Как да върнете любовта във връзката

Повече романтика в спалнята

19.02.2020г. / 12 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да се поддържа любовната искра в една връзка, е необходимо винаги да се случва нещо интересно. Понякога се отдаваме на рутината и в даден момент осъзнаваме, че сме спрели да показваме любовта, която изпитваме един към друг. Ако и вие се чувствате така във вашата връзка, ето няколко малки стъпки, с които да я събудите.

Не очаквайте нищо в замяна

Част от човешката природа е да очаква, особено когато направи нещо добро за някого. Очакваме човекът да ни върне жеста. А точно нашите очаквания, понякога могат да доведат и до разочарования. Ако искате да поддържате любовта във връзката, доброто настроение и нагласа, не правете това с вашата половинка. Не очаквайте партньорът ви да ви даде нещо в замяна на вашето добро.

Ако искате да му приготвите нещо вкусно, чаша кафе или да му направите малка изненада, направете го от обич, а не защото ще очаквате той след това да вдигне масата, да измие чиниите или да чакате да видите той кога ще направи нещо мило за вас. Очакването без да получите ще ви направи нещастни. Ако все пак видите, че той не влага колкото вас във връзката е важно да поговорите.

Какви черти от характера търси всяка зодия в партньорите си?

Повече романтика в спалнята

В една връзка, физическата интимност не е всичко. Интимността е много повече, тя е стабилната основа върху която се градят взаимоотношенията. Въпреки това е важно да се обърне внимание на всеки вид интимност и тази в спалнята не прави изключение. Интимността е отличен начин да напомните на партньора си колко цените вашите взаимоотношения. Бъдете инициативни в спалнята, събуждайки романтиката. Започнете с малките неща, като ароматни свещи, афродизиаци, масажи.

Защо някои жени преследват мъже, които не ги обичат?

Вечеря за двама извън дома

Сигурно ви напомнят за първите месеци на вашата връзка. С времето, вероятно сте намалили вечерите извън дома, в които сте в компания на ваши приятели или само двамата с любимия човек. И това донякъде е нормално, тъй като живеем динамично, натоварено, имаме ангажименти с деца и т.н.Според изследвания, хората изпитват по-малко стрес и повече щастие, когато прекарват време със съпруга или партньора си.

Независимо от колко време прекарвате заедно, не забравяйте, че вечерните ви срещи винаги са важни. Затова намерете начин да си ги осигурите.

Какво означава да имаш отбягващ стил на обвързване?

Миналото си е минало

Ако искате не само да върнете любовта във връзката, но и да я поддържате щастлива, забравете за миналото. Пуснете собственото си минало, дори когато сте наранени от бивш партньор. Вероятно ви е трудно да се доверите отново. Колкото по-бързо пуснете миналото, толкова по-голяма е вероятността да създадете нова и щастлива връзка. Има и друго минало. Онова, в което половинката ви е направила нещо погрешно.

Може би няма човек, който в някакъв момент да не напомни старите грешки на партньора си, което само вреди на връзката. Вместо това, нека приливът на спомени да е положителен. Защо например се влюбихте в този човек?

10 важни качества, които жените търсят у един мъж

Не позволявайте на страховете да владеят връзката ви

Това се отнася до пускането на личното ви минало. Страхувате ли се настоящият ви партньор да не ви изостави? Тези страхове неизбежно водят до това, че мислите, че партньорът ви не ви обича. Започвате да си мислите, че всяка негова стъпка е изневяра. Негативните мисли са проекция. Проектирате личните си страхове върху партньора си. Това променя цялото ви отношение към него, климата във вашата връзка.

Коментирай