Интимно

4 златни правила за връзките от специалисти

Не е отговорност на партньора ви да ви направи щастливи

15.03.2020г. / 10 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Има връзки и връзки. С някои се получава, докато при други, взаимоотношенията не се развиват. Когато става въпрос за любов има някои правила, които са фундамент на една връзка. Вижте 4 златни съвета от специалисти по връзките.

Не е отговорност на партньора ви да ви направи щастливи

Истината е, че никой не може да ви накара да се почувствате по определен начин. Звучи сложно, нали? От нас зависи да приемем отговорност за това как се чувстваме. Половинката ви може да е прекрасна личност и да дава всичко от себе си, за да ви направи щастливи. Но ако вие сте в лична криза или никога нищо не ви е достатъчно, няма как любимият човек да ви направи щастливи. Щастието започва в нас и не трябва да зависи от никого.

С кои 3 зодии всеки знак може да има щастлива любов?

Ефективната комуникация не е само това, което казваме

Специалистите по връзки споделят, че честа грешка в комуникацията между партньорите е малкото говорене, разединението и липсата на интимност, доверие. Когато общуваме с половинката си ние ползваме нашите вербални и невербални умения.

Някои хора обичат да разговарят много, други казват някои неща с докосване, трети са визуални и общуват с реакции, когато получават изненада например. Ефективната комуникация във взаимоотношенията е не само в това да осъзнаваме как изпращаме информация към половинката ни, но и как я получаваме. Не на последно място, активното слушане е ключово.

Как да говорим за секс с партньора си

Определете вашия език за любов

Освен че всички общуваме по различен начин, чувстваме и показваме любов по различен начин. Това как изразяваме емоциите си невинаги съвпада с това, което получаваме. Възможно е да не сме достатъчно чувствени, грижовни, романтични и понякога да не осъзнаваме, че половинката ни не е удовлетворена, да не виждаме ясните знаци за това или ние да сме в тази ситуация. Затова е важно да се синхронизираме с любимия човек и да говорим на един и същи език, с думи, без думи, с докосвания.

Защо е здравословно да спиш до любим човек?

Уважение

Още едно златно правило за връзките, което специалистите препоръчват, когато искаме да изградим успешни и дългосрочни взаимоотношения е уважението. В здравата връзка партньорите са равни, което означава, че нито един от партньорите няма „власт“над другия. Всеки партньор е свободен да има свое лично пространство, лично време. Но уважението не значи винаги да сме съгласни един с друг, за да нарушим собствени принципи.

Въпреки това е важно да не нараняваме другия, когато мислим различно, да приемам е различните гледни точки, да не унижаваме другия и да го караме да се чувства недостатъчно добър за нас и връзката ни. Уважението има много дълбок смисъл.

Ето още няколко правила за щастлива любовна връзка:

  • Ако не можете да избегнете конфликта, не го правете с агресия;
  • Осигурявайте си достатъчно време за интимни моменти, те не са само секс;
  • Правете си срещи, както в началото на връзката ви;
  • Не неглижирайте собствените емоции, както и тези на партньора ви;
  • Поддържайте своето усещане за себе си;
  • Поддържайте любовната искра жива;
  • Бъдете подкрепящи в трудни времена;
  • Любовта и доверието вървят ръка за ръка.

Снимка: Istock

Коментирай
Здраве и красота