Интимно

Как да говорим за секс с партньора си

Изберете подходящо време за разговора

12.03.2020г. / 14 23ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Може би една от най-неудобните теми за обсъждане от двойките е тази за секса, особено когато има несъответствие в очакванията и преживяванията. Склонни сме да мълчим неудовлетворени. Как да подобрим комуникацията с партньора си за интимния ни живот и с това да направим и секса по-приятен?

Изберете подходящо време за разговора

Това е много важен принцип, особено в онези случаи, в които искате да подобрите нещо в леглото. Тъй като в много двойки, партньорите се притесняват да повдигнат темата, често избират и неподходящ момент, за да разговарят. 

Защо мъжете се влюбват?

Ако има нещо, което не ви допада в секса, не ви достига, бихте искали половинката ви да е по-романтична и т.н. не го правете, когато сте ядосани или разрешавате друг проблем. Честа грешка, която допускат много двойки е, по време на спор за нещо, да вметнат, че не са сексуално удовлетворени. Темата за секса е хвърлена като средство да нараним другия.

Друга грешка – обсъждате сексуалния си живот след края на половия акт. Ако сте имали приятно изживяване и искате да направите комплимент на половинката си, тогава може да го направите след секс. В случай, че не сте удовлетворени, това определено не е най-подходящият момент. Говорете с партньора си, когато емоциите не са толкова силни, когато не сте стресирани.

7 съвета как да подобрим оргазма си

Изберете подходящо място

Ако темата за секса е нещо, което рядко обсъждате с партньора си, изберете неутрално място, за да разговаряте, като всекидневната например. Това ще увеличи възможността да проведете конструктивна дискусия. Важно е обстановката да е спокойна, двамата да се чувствате комфортно и разбира се да спазвате добрия тон. Погрешното интониране може да провали всичко.

Свързани статии

Споделете на партньора си как се чувствате

Когато става дума за комуникация и връзки и още по-конкретно за секс, съвсем нормално е да се чувствате напрегнати, да ви е срам да споделите свои желания, изобщо да повдигнете темата. Споделете на половинката си за вашите притеснения, опитайте се взаимно да се предразположите към такъв тип разговор. Не забравяйте, че няма нищо срамно в това да говорите за секса, за интимния ви живот.

Бъдете ясни и точни в желанията си

Колкото и да ви е притеснителна темата за секса, много е важно да бъдете ясни един към друг, за да не останете неразбрани. Добрият сексуален живот зависи и от това да споделяме своите желания, но и да се интересуваме от това какво е приятно за партньора ни.

Ако искате вашият партньор да започне да прави нещо конкретно или да спре да го прави, бъдете съвсем ясни. Например:„Бих искал/а да правим по-често секс.“, звучи съвсем ясно. Или пък „Харесва ми, когато правиш..., може ли да го правиш по-често?“.

Коментирай