Интимно

5 начина, по които гримът се отразява на любовния ви живот

Как влияе той на мъжкото внимание?

02.04.2020г. / 08 24ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеизвестен факт е, че повечето мъже не одобряват носенето на грим от жените. Но защо тогава обръщат поглед към дами с червено червило? Да видим какво казват проучванията на мъжките нагласи към грима и как носенето му повлиява любовния ви живот, а и не само него.

Сенките за очи носят повече съобщения от мъжете

Според проучване на платформата за онлайн запознанства Zoosk, жените, които носят сенки, са получили с до 139% повече съобщения и покани за среща от мъже за разлика от жените, които не носели сенки. Това се обяснява със силата на погледа и влиянието му над мъжкото внимание. Когато очите са добре подчертани с подходящ грим, жената е привлекателна за мъжете.

Ако сте несигурни, вероятно саботирате любовния си живот

Червените устни карат мъжете да се вглеждат

Червеното червило е едно мощно средство да привлечете вниманието на мъжете. Ако носите червено червило, устните ви моментално ще накарат много мъже да се обърнат след вас или ще забележите втренчените им погледи. Проучване на Университета в Манчестър показва, че червеното червило е в състояние да задържи погледа на мъжа за средно 7,3 секунди в сравнение с розовото червило например, което го задържа за около 6,7 секунди.

Как да носим матово червило?

Друг е въпросът, когато се стигне до целувка. Носенето на червило може да откаже мъжът да ви целуне. Ако е на първа среща той ще преодолее неприязънта си към червилото, но ако сте в продължителна връзка, половинката ви със сигурност ще извърне глава и ще откаже целувка, докато не изтриете червилото си. Странно, нали!

Тест: Коя песен описва любовния ви живот?

Любовта ви към силния грим може да застане между двама ви

Ако сте любителка на тежкия грим в ежедневието, той може да попречи на отношенията и интимността ви във връзката. Ново изследване, цитирано от Daily Mail, констатира, че 57% от мъжете не одобряват носенето на ярък тежък грим от жените през деня. Голям брой от мъжете са склонни дори да скъсат с приятелката си, която твърдоглаво продължава да носи такъв грим.

Мъжете искат да носите по-малко грим

Колкото и противоречиво да изглежда поведението им към сенките и червеното червило, които очевидно привличат вниманието им, мъжете все пак настояват дамите да са по-пестеливи в грима си. Проучване, проведено в Bangor University открива, че мъжете предпочитат жени, носещи 40% по-малко грим по лицето си. Имайте го предвид, когато преследвате целта си да откриете любовта на живота си.

Любовният ви живот според месеца на раждане

Гримът ви прави по-уважавани

В професионален план жените, носещи умерено количество грим, съобразен с работната среда и стила, ги прави по-надеждни и уважавани от колегите им мъже. Това показва изследване на Procter & Gamble, според което носещите съвсем дискретен грим дами са по-уважавани от тези, които не носят абсолютно никакъв, както и от любителките на тежкия натрапчив грим.

5 съвета за неотразим грим

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Фалшива ( преди 3 години )
0 rate up comment 1 rate down comment
Истинска ( преди 3 години )
Гримът е за грозните, истинската натурална красота не се нуждае нито от сенки, нито от червило. А мъжете със сигурност предпочитат есествените жени без грим и това го знам от мъже, не от статии написани от жени..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар