В любовта никога не е лесно, но понякога само влошаваме ситуацията. Ако в последно време нямате половинка до себе си или пък имате, но нещата сякаш не се получават, вижте 5 грешки, с които отблъсквате любовта от себе си. Към тях може да прибавите и ниската ви самооценка за това колко сте привлекателна като жена и личност.

Често нагласата ви е отрицателна

Може би сте били разочаровани от предишни връзки, несподеляне на вашите чувства и това ви е изградило една негативна нагласа. Но емоционалната ви нагласа повлиява на вашата енергия, излъчването ви към представителите на противоположния пол. Ако по-често сте негативни, ще привлечете в живота си и такива партньори или пък без да осъзнаете, ще отблъснете потенциални партньори, които може и да са заслужавали вашето внимание. Всичко това би довело до допълнително разочарование.

Червени флагове, подсказващи за токсичен партньор

Продължавате да правите едни и същи грешки и очаквате различни резултати

Понякога е много трудно да видим своите погрешни модели на поведение, което затруднява и тяхната промяна. Ако се оказва, че по-често търсите истински неща на грешните места, може би е добре да се запитате от какъв тип мъже очаквате романтика, сериозно обвързване, съпричастност. Къде ги търсите тези мъже, какво в нагласата ви ги привлича. Отговаряйки си на тези въпроси ще можете да видите погрешните ви модели и да поправите някои от тях.

4 въпроса разкриват дали връзката ви е обречена на провал

Все още мислите за стара любов

Това е сигурен начин да не продължите напред в търсене на собственото си щастие. Фокусирането върху миналото може да намали шансовете ви да срещнете нова и интересна личност или ако има такава край вас, да я отблъснете. Опитайте се постепенно да извадите бившия си партньор от мислите. Само така ще може да продължите напред и да създадете нова връзка.

Още по темата

Не показвате своята същност

В една връзка е важно да бъдем себе си, да сме истински. В началото на взаимоотношенията, а и след това, ние не спираме да опознаваме другия. Ако вие често криете своята същност, бягате от въпроси, които ви карат да се чувствате некомфортно, лъжете за малки пороци, криете своите емоции и уязвимост, това би отделило партньора ви от вас. Вместо това се изправете пред страховете си, споделяйте, само така ще предразположите и половинката ви да се открие към вас.

Страховете, които ни делят от любовта

Несъзнателно отхвърляте потенциалните кандидати

Любовта може да бъде отхвърлена по различни начини и често не осъзнаваме, че го правим. Търсим повече недостатъци, сравняваме с бившите си, цупим се за дребни неща, ревнуваме неоснователно. Подобна стратегия със сигурност не работи в наша полза.

Снимка: iStock