Интимно

Защо връзката ви се е превърнала в скучна

Не сте сексуално удовлетворени

04.04.2020г. / 11 52ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка връзка започва и се развива във времето по различен начин. Рано или късно стигаме до рутина, която води до скука. Скуката е опасна за любовта. Тя раздалечава партньорите, създава основи за изневери, прекратяване на взаимоотношенията. Ако вашата връзка е станала скучна, вижте няколко възможни причини за това.

С партньора ви сте се приели за даденост

Това е често срещано в много връзки, в които партньорите са приели присъствието на любимия човек за даденост. Това неминуемо води до липса на инициатива да се направи връзката по-интересна. Няма малки романтични изненади, няма срещи на ресторант, както едно време, няма комплименти дори за вкусната вечеря. Сутрин всеки пие кафето си самостоятелно, споделените закуски са рядкост.

4 въпроса разкриват дали връзката ви е обречена на провал

Проявявате интерес към други мъже/жени

Ако все по-често вниманието ви е привлечено към други мъже/жени и сте загубили интерес към половинката си, то със сигурност сте достигнали до скука във вашата връзка. Колко често се оглеждате за нещо „по-добро“, а може би комуникацията с други представители на противоположния пол ви носи повече тръпка, отколкото тази с партньора ви?

Защо изневеряваме – учените ни разкриват

Не сте сексуално удовлетворени

Разминаването в сексуалните желания на партньорите почти винаги е причина за разочарование, раздалечаване един от друг, загуба на интерес към взаимоотношенията. Може би сексът с половинката ви е станал предсказуем и не гледате на него като на приятно изживяване, а вероятно си търсите и оправдателни причини да не сте интимни. Ако оставите нещата да вървят по този начин, скуката ще провали взаимоотношенията. Затова е важно да разговаряте, да полагате усилия за интимността си, която е и извън спалнята.

Страховете, които ни делят от любовта

Не полагате усилия в комуникацията

Друга причина, която води до скука в една връзка е избягването на разговори, особено онези, които могат да предизвикат конфликт, неудобните разговори за секс, разговорите, в които споделяме от какво се нуждаем във връзката.

Свързани статии

Не се обсъждат и ежедневните проблеми, успехите ви, как е преминал денят и на двамата, защо някой се чувства тъжен, напрегнат. Липса на съпричастност, инициатива да накараме другия да се почувства значим, подкрепен.

Вниманието ви е насочено в друга посока

Друга възможна причина връзката ви вече да не ви носи радост е това, че вие, партньорът ви или двамата, сте насочили вниманието си главно към работата и това да се развивате. Малкото свободно време не го споделяте като щастлива двойка, а предпочитате да го инвестирате отново в това, което би ви отвело към успеха. Или казано накратко – дисбаланс между работа и любов, в който връзката винаги е жертвата.

Снимка: istock

Коментирай