Интимно

Признаци, че трябва да отидете на терапия за двойки

Ако искате връзката ви да продължи, трябва да се справите с проблемите

03.05.2020г. / 05 07ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките са сложни и много неща могат да се объркат с годините. Колкото повече време двама партньори са заедно, толкова повече проблеми могат да се появят. В началото на всяка връзка нещата са прекрасни, безоблачни и щастливи. С течение на опознаването, с появата на различни ситуации, в които се проявява индивидуалното разбиране за реакции и изявяване на мнение, нещата могат много да се усложнят. Появяват се недоволства, несъгласия, неодобрение на ценностната система и мисленето на другия. Резултатът може да е катастрофален за връзката.

7 знака според психолозите, че имате нужда от семейна терапия

Някои признаци в такива случаи показват, че е време да потърсите съвет от психолог или семеен терапевт, който би могъл да ви помогне да спасите връзката си. Той ще набележи проблемните точки и ще насочи вниманието ви как да действате правилно.

Кои са признаците, че трябва да отидете на терапия за двойки?

Какво отличава двойките, които не се ревнуват от останалите?

Партньорът ви не ви изслушва и не ви разбира

Вероятно трябва да потърсите помощта на терапевт, ако разговорите са станали изключително трудни. Говорите, но не се разбирате, не се изслушвате. Партньорът ви не иска да чуе онова, което му казвате и се оказвате в задънена улица при всеки спор.

Карате се за едно и също

Каквото и пререкание да възникне, винаги достигате до един и същи проблем, който стои като отровно жило и убива връзката ви. Той остава неразрешен и при всеки удобен момент изниква и застава между вас.

Зависими ли сте във връзката си?

Всичко, което партньорът ви прави, ви дразни

Невинаги това означава, че сте спрели да го обичате. Ако се работи в правилната посока и с двамата партньори в една връзка, тези дразнители могат да бъдат открити и неутрализирани, така че отново да се даде път на хармонията.

Единият от вас не харесва начина, по който другият се държи в социалните мрежи

За някои двойки социалните мрежи изобщо не са проблем, но за други играят важна роля в отношенията и представянето пред другите. Това е така, защото партньорите не са съгласни за редица въпроси. Разнопосочните им схващания пречат да уважават индивидуалните си разбирания по отношение представянето и реакциите в социалните мрежи. За изглаждането на тези различия често е нужен терапевт специалист, който да обърне внимание на точните проблематични места.

20 неща, които щастливите двойки правят след работа

Връзката ви спира индивидуалното и общото ви развитие

Една щастлива и пълноценна връзка би следвало да дава сигурност и усещане и на двамата партньори, че се развиват както поотделно, така и заедно с общото им бъдеще. Когато това усещане е потиснато по някаква причина, отношенията са заплашени от сериозни предизвикателства.

Не спирате да се карате или никога не се карате

И двете крайности са признак на проблем. Ако скандалите са неотменна част от ежедневието ви, това говори за непоносимост и дразнимост, които са винаги в готовност да избухнат. Ако изобщо не се карате и не си обръщате внимание, това говори за безразличие и липса на интерес към другия.

30-дневно предизвикателство за двойки

Не правите секс

Интимността и необходимостта от нея е признак на здравето на една връзка. Не съществува хармония в отношенията, ако те са базирани единствено на секса, както и не съществува щастие, ако физическа близост отсъства. Двете крайности са белег на проблем, върху който трябва да се работи със специалист, ако искате връзката да продължи.

6 двойки зодии, които са идеална любовна комбинация

Коментирай