Интимно

6 знака, че той е емоционално нестабилен и опасен

Не спазва дадената дума

11.06.2020г. / 11 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Страх от критики, бягане от проблемите, нежелание да признае собствените си грешки... Това са само част от признаците, че се срещате с мъж, който е емоционално нестабилен.В началото на любовните взаимоотношения всичко изглежда прекрасно. Той е мил, романтичен, а някои негови отрицателни реакции биват неглижирани. Защото сме щастливи и влюбени. Но зад тази фалшивост може да се крие един емоционално нестабилен мъж, който да е опасен за вас.

Вижте признаците, които не бива да подминавате.

Всичко може да го разгневи

Емоционално нестабилният мъж трудно би контролирал гнева си. И най-незначителната ситуация би била достатъчна, за да предизвика някаква драматична реакция в него. Това го прави и потенциално опасен, защото агресията може да не е само словесна, а да бъде и физическа към съответния индивид.

Въпроси, които ще ви помогнат да решите дали той е единственият

Действа импулсивно

Още един признак, че мъжът до вас е емоционално нестабилен и опасен за вас, е това, че той се оставя неговите чувства и емоции да управляват вземането на решения, вместо да действа разумно и логично. Мъжете с прикрита на пръв поглед агресия, са дълбоко импулсивни.

7 признака, че вие сте единствената за него

Трудно създава щастливи любовни връзки

Мъжете, които могат да бъдат определени като емоционално нестабилни, много лесно могат да ви подведат относно своята любовна история с цел да ви впечатлят. Затова не се доверявайте, ако са налице предните два признака. Много рядко и трудно, човек, който не може да владее емоциите си, създава хармонична и дълготрайна връзка. Много от неговите поведенчески черти могат да бъдат разрушителни за любовта.

Не спазва дадената дума

Още един признак, че се виждате с мъж, който е емоционално нестабилен е това, че той не поема отговорност за своите действия и дадена дума. Може да ви обещава целия свят, приказки в розово, или пък че ще намали алкохола, но нищо от това да не се случва, а винаги да намира оправдание, което може да накара дори вас да се чувствате неудобно.

Свързани статии

Произлиза от нестабилно семейство

Не е задължително, но се случва емоционално нестабилният мъж да е израснал в семейство с насилие, на разведени родители, да не е получавал нужната подкрепа и обич. Това повлиява на неговото развитие като индивид. Често такива хора копират модела на връзката на родителите си в своите.

В спор е важно той да е прав

Още един скрит признак на емоционално нестабилния мъж е това, че в ситуации на спор, той ще направи всичко възможно неговата дума да е финална, той да е прав, дори да знае, че не е. Може дори да ви обиди, злепостави, ако спорите пред други хора.

Коментирай