Интимно

Въпроси, които ще ви помогнат да решите дали той е единственият

Отговорете си на тях, за да разберете дали сте открили истинската любов

10.06.2020г. / 12 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато срещнем любовта е лесно да се заблудим, че тя е онази, която сме търсили, вечната любов, която искаме да споделим с любимия човек до края на живота си. Розовите очила ни пречат в такива моменти да разберем обективно дали сме намерили единствения партньор, с когото ще сме щастливи завинаги.

Как да отговорите на въпроса „разкажи ми за себе си“

За да разберете дали сте открили специалната си половинка, отговорете си на тези въпроси. Те ще ви помогнат да решите.

Той единственият ли е или ви се иска да е така?

Понякога сме склонни да проектираме черти у партньорите си, които не притежават, но които за нас са много важни и ни се иска той да ги притежава. Единственият най-добър начин да успеете да прецените трезво е времето. Не бързайте с избора си. Дайте си малко време да се опознаете. Времето ще ви постави в ситуации, които ще открият черти у партньора ви, които не сте познавали. Тогава ще прецените дали той е за вас или не.

Можете ли да си се представите с този човек и само с него завинаги?

Ако мисълта, че ще прекарате живота си единствено с партньора, в когото сте влюбени в момента ви плаши до смърт, може би има нещо притеснително, което крие риск за връзката ви. Въпреки че човек никога не знае какво го очаква в бъдеще, все пак би могъл да усети и разкодира чувствата си в настоящия момент. Ако можете спокойно да си се представите с него завинаги, това е добър знак.

7 въпроса, на които да си отговорите след първа среща

Харесвате ли го такъв, какъвто е?

Много често се заблуждаваме, че харесваме и обичаме някого по всевъзможни причини. Реалността обаче може да е друга. Ако имате план за в бъдеще да успеете чрез различни методи на превъзпитание да коригирате чертите от характера му, които не харесвате, това ще доведе до крах. Никой човек не би искал и не би се чувствал добре, ако се опитват да го променят. Тази стратегия разбива връзки. Трябва да сте сигурни, че харесвате половинката си такъв, какъвто е, за да разберете дали е единственият за вас.

Можете ли да си се представите като част от семейството му и той от вашето?

Когато сключите брак и създадете свое семейство, това не изключва семействата и близките на всеки един от вас. За да сте истински щастливи трябва да успеете да се впишете в семейството на другия.

Ако можете да отговорите с „Да“, значи сте в щастлива връзка

Съгласни ли сте с него за нещата, които са важни за вас?

Идеална връзка и перфектен партньор не съществуват. Винаги има известни различия. Важното е тези различия да не са фундаментални и да не пречат тотално на разбиранията и бъдещето ви. Ако сте съгласни за най-важните неща помежду си, тези неща, с които не можете да правите компромиси, това е прекрасен знак за бъдещо щастие.

 

Коментирай