Интимно

5 неща, които мъжете крият от жените

Мъжки тайни

03.12.2020г. / 17 23ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Свикнали сме да смятаме мъжете за по-силни, въздържани и неподатливи на чувствата и тайните, като жените. Мъжете обаче таят в себе си емоции и вълнения, които ги карат да ги пазят в тайна заради социалните предразсъдъци и стереотипи, които ги потискат.

Тайни за мъжете, които трябва да знаете

Повечето мъже не говорят за вътрешната си същност. Страхуват се да не изглеждат слаби в очите на нежните си половинки, а още повече на другите мъже около себе си. Ето защо много мъже имат тайни, за които не подозирате. Ето няколко от тях.

Той е несигурен за тялото си

Не само жените имат притеснения относно фигурата си и дали изглеждат добре в очите на любимите си. Мъжете също се притесняват от физиката си и това може да ги направи уязвими и срамежливи, неуверени и потиснати. Дори да попитате любимия си мъж за тялото му, той вероятно ще отрече да има проблем с него.

Тайни, които мъжете рядко биха ни споделили

Той няма с кого да споделя и разговаря

Мъжките приятелства не са като женските. Мъжете просто правят разни неща заедно, но не разискват всичко до най-малката подробност, както правят жените. Това нагнетява напрежение у някои от тях, което им се отразява емоционално.

Той ще скрие, че никой не му прави комплименти

Мъжкото его се нуждае от комплименти. Невинаги обаче ги получава. Всеки мъж иска жената до него да му се възхищава и да му го казва от време на време. Надали обаче ще го сподели, защото никой мъж не иска да проси одобрение.

Тайните на мъжете, за които не подозираме

Няма да признае, че понякога не знае какво прави по време на секс

Сексът е изживяване, което до голяма степен зависи от сигналите, които давате на партньора си. Ако не изразявате вербално какво чувствате и от какво имате нужда, мъжът невинаги може да разгадае това, както и обратното. Мъжете са истински притеснени от представянето си в леглото и ако не им помогнете да разберат какво искате в секса, те може да грешат, което ги напряга и ги кара да пазят тайни от вас.

Тайните, които мъжете крият от жените

Той няма да признае, че изпитва страх

Социалните предразсъдъци няма да позволят на мъжа да признае, че се страхува. Това е неприемливо. Общественият натиск към мъжете по отношение на храбростта и мъжеството с поколения наред потискат проявленията на страха, което при някои по-чувствителни мъже може да доведе до депресия и неувереност.

Коментирай
Свободно време