Интимно

5 начина да заздравите връзката, така че нищо да не може да ви раздели

Щастието и хармонията се изграждат, не идват даром

21.08.2020г. / 05 40ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Много често двойките правят грешка след грешка по пътя си заедно. Това създава условия за влошаване на отношенията, натрупвания, които ги разделят и постепенно ги отдалечават един от друг. За да заздравите връзката си и да не допуснете това да се случи, има пет простички неща, които можете да правите всеки ден, за да направите връзката си толкова силна, че никой и нищо да не може да ви раздели.

Признаци на привидно ангажираща връзка

Говорете един с друг

Всеки експерт ще ви посъветва това – да общувате. Комуникацията е ключът към щастливата и хармонична връзка. Не просто говоренето за банални неща от деня, а искрената и задълбочена комуникация. В нездравословните връзки общуването е нарушено. Това почти винаги е белег на липса на щастие и сплотеност между партньорите. За да направите така, че да не сте уязвими от обстоятелства, хорско мнение и външен натиск, общувайте. Говорете си един с друг, изслушвайте се, уважавайте мнението на другия.

Не приемайте нищо за даденост

Ако мислите, че не е нужно да казвате на партньора си, че го обичате, че сте горди с него, че го харесвате или че го уважавате заради качествата му, грешите. Всички тези и още много други признания са важни за човека до вас, както и за вас. Когато приемете партньора си за даденост и спрете да му засвидетелствате уважението и любовта си, това пречи на хармонията във връзката.

Какво подсказва, че трябва да сложите край на връзката си?

В началото сте прекарвали време заедно, правели сте неща заедно, а впоследствие сте започнали да се отдалечавате един от друг. Това неминуемо вреди на щастието във връзката и създава предпоставки за още по-дълбока пропаст между вас.

Поддържайте доверието

Още един добър начин да укрепите връзката си е да показвате доверие към партньора си, както и той към вас. Недоверието поражда съмнение. Съмнението поражда ревност, а след тези трайно настанили се между вас усещания може да последва разрив в отношенията. Доверието се печели трудно, но се губи лесно. Не забравяйте да се стараете да не създавате усещане за предателство у партньора си. Същото трябва да прави и той. Така връзката ви ще стане още по-силна от всякога.

Казвайте истината

Във всяка връзка има тайни. Човек не може да открие абсолютно и безапелационно цялата си душа пред другия, колкото и близък да му е той. Въпреки малките бели лъжи, които казваме всеки ден е важно цялостната картина в отношенията ни да е базирана на истината. Така е много по-лесно.

Етапите на една връзка

Винаги се докосвайте

Няма нищо по-заздравяващо за една връзка от докосването. Не е задължително докосването да е само интимно. Усещането за кожата на партньора ни, на докосването на ръката, на погалването са достатъчни за изграждане и поддържане на силна и неразривна връзка.

Коментирай