Интимно

Митове за безусловната любов

Които ни пречат да бъдем щастливи

02.09.2020г. / 11 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Безусловната любов... Понякога се замисляме върху това дали съществува. Как ли би изглеждала връзка, в която двама души я изпитват един към друг. Какво е безусловна любов? Може би е идеална, безкрайна, неугасваща... Има редица митове за нея, които всъщност пречат на това да сме щастливи във връзката си. Вижте 3 от тях.

1. Ако наистина се обичате безусловно, връзката ви ще бъде хармонична

Абсолютен мит за безусловната любов. Любовта е процес, а не статично състояние, не го забравяйте. Нормално е, дори е добре от време на време във връзката да има ситуации на спор. Изграждаме и подобряваме връзката си с партньора, когато се учим да подобряваме своите комуникативни умения, особено в трудни ситуации. Намираме път един към друг и към любовта ни, започваме да поемаме отговорност за това, което ни се случва и търсим начин да го поправим или заедно търсим съвет на специалист, ако не можем да се справим сами.

Как мъжете мислят за любовта и връзките

2. Ако изпитвате сексуално влечение към някой друг, това е показател, че не се обичате

Мъжете обикновено се заглеждат повече от жените. Рядко успяват и да контролират тази своя реакция, особено в присъствието на партньорката си. От друга страна, тя винаги забелязва това. Вероятно ви се е случвало да видите партньора си как се впечатлява от друга, позната или не, която се различава от вас напълно и започвате да изпитвате притеснения, че той вече не е привлечен от вас, че не ви обича.

Свързани статии

Или пък обратното, вие се впечатлявате от друг мъж. Когато привличането е само в мислите и не провокира по-нататъшно действие, това не е определящ фактор за любовта, която изпитваме към партньора си. Нашето поведение е критерий за любовта, а не краткотрайното усещане за привличане.

10 вида любов и връзки

3. Ако той наистина ме обичаше, ще положи усилия да ме направи щастлива

Как определяте щастието в една връзка? Хубави подаръци, почивки, ресторанти...? Всъщност онова, което прави щастливи двама души е съпричастност, моменти на интимност извън спалнята, доверие един към друг, подкрепа, откритост, уважение, умения за комуникация. Това е безусловната любов, тя е съвкупност. Тя е умението да разговаряме, тя е във всекидневните усилия, които полагаме за нашата връзка. Защото това е енергия, която ако не намираме в другия, тя не ни зарежда да бъдем даващи. Това е взаимен процес, а не усилие само на единия.

Снимка: iStock

Коментирай