Интимно

5 причини да споделите своите чувства

Ще ви стане по-леко на душата

09.09.2020г. / 08 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта ни кара да се чувстваме необикновено. Тя ни връхлита с емоции, които понякога задържаме в себе си. Да се появи човек в живота ти и да го харесаш, е едно от най-хубавите неща. До момента, в който осъзнаеш, че чувствата са толкова силни, че те е страх да ги споделиш. Те трябва да се разкриват, защото в някои случаи, отсрещната страна също е  запленена, но се страхува от отхвърляне и затова не споделя. Вижте 5 причини да споделите своите чувства.

Ще разберете чувствата на другия

Истината е, че понякога харесваме хора, които не споделят емоциите ни. Споделяйки своите, ще получите отговор на това какво изпитва отсрещната страна. Дали има чувства или ви приема само като приятел, дали търси неангажираща връзка или нещо сериозно. Дори и да сте разочаровани от отговора, който ще получите, поне ще сте наясно, че трябва да продължите напред. 

Защо имаме нужда да се влюбим лудо?

Ще ви стане по – леко на душата

Когато кажете на някого, че го харесвате, това ще ви освободи от онази тежест, която създават всички въпроси, съмнения, които бихте могли да имате. В случай, че отговорът не ви хареса, поне ще спрете да виждате в малките неща знаци, че изпитват чувства към вас, ще спрете да чакате да ви изпратят знак, да се надявате, че може нещо да се получи. 

Без привързване

Обикновено, жените като по-емоционални същества, по-лесно се привързват, особено след хубав секс. Времето минава, срещите ви са кратки, но за вас вълнуващи и в даден момент си давате сметка, че сте се привързали. В същото време няма градация на взаимоотношенията. Разбира се бихте могли да изпитвате привързаност и към човек, с когото не сте имали интимни моменти, но виждате често.

Двойки зодии с дълбока емоционална връзка

Времето минава, вие потъвате емоционално и чакате нещо да се случи помежду ви. Емоциите започват да ви тежат, да ви пречат. От друга страна, казвайки на мъжа, че го харесвате, слагате край на тази агония. Колкото повече се привързвате, толкова повече ще се нараните. 

Свързани статии

Ще се почувства много по-добре

Потискането на емоциите, рано или късно ще започне да се отразява на вашата нагласа, настроения. Да пазиш тайна дълго време, не позволява да се продължи напред. Изразяването на вашите истински чувства ще ви предпази от това да се затворите в себе си, да намалите своята самооценка. 

Животът е много кратък

Истина, която трябва да си напомняме по-често. По-добре е да рискувате да споделите емоциите си. 

Коментирай