Интимно

Защо имаме нужда да се влюбим лудо?

Любовта ни учи да бъдем прощаващи

20.08.2020г. / 09 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Представете си живота без това да се влюбвате. Невъзможно е, нали? Имаме нужда от лудото влюбване което ни кара да видим света по различен начин, което ни кара да се държим дори глупаво понякога, но чаровно. Вижте още няколко причини защо имаме нужда да се влюбим лудо.

Любовта ни учи на съпричастност

Влюбвайки се лудо, ние ставаме съпричастни, без дори да осъзнаваме, че го правим. Търсим съпричастност във връзката, нуждаем се от нея. Усещаме емоциите на партньора ни, до него сме в трудни, но и в хубави мигове. Съпричастността е нещо, което прави връзките смислени.

Знаци, че той има силни чувства, но му трябва време, за да задълбочи връзката

Любовта ни учи на търпение

Някои хора са търпеливи, докато други искат всичко да се случва на мига. Е, в любовта (а и не само), нещата се случват, когато му дойде времето. От това да срещнеш партньор, да започнете да си уговаряте срещи и т.н. Търпението е основата, върху която се изграждат стабилни взаимоотношения.

10 вида любов и връзки

Когато се влюбим лудо, всичко ни се струва постижимо. Имаме повече желание за работа, искаме да изглеждаме по-добре и полагаме усилия, надграждаме себе си, за да впечатлим. Любовта често ни помага да осъществим онези цели, за които не ни е достигала смелост, когато сме били малко мързеливи. Любовта е вдъхновение и може да открие пред нас нови светове.

Свързани статии

Любовта ни помага да разберем по-добре себе си

Да се опитваш да бъдеш перфектен, да не бъдеш себе си пред партньора, не е формула за щастие. Рано или късно нашата истинска същност излиза на показ. От друга страна, влюбвайки се силно в точния за нас човек, разбираме че любовта е и в силните и слабите ни страни, нуждите ни. Една връзка процъфтява, само когато партньорите са себе си.

Признаци, че връзката ви ще бъде дълготрайна

Любовта ни учи да бъдем прощаващи

Трудно приемаме чуждите грешки, особено ако са на любимия ни човек. Тук е силата на любовта. Невъзможно е да нямаме очаквания за връзката ни, партньора ни. С времето осъзнаваме, че никой не е безгрешен, включително самите ние. Допускаме грешки, мислим върху тях и сме по-прощаващи.

Коментирай