Интимно

16 начина да покажете, че ви е грижа за партньора

Насърчавайте интересите и хобитата на половинката си

07.09.2020г. / 05 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Грижата един към друг в една любовна връзка е важно. Може би дори най-важното. Тя е синоним на уважение, любов, лоялност. Как си представяте грижата в любовта и начинът, по който я изразявате? Вижте 16 начина, с които да покажете, че някой е значим за вас. 

1. Пригответе любимото ястие на любимия човек.

2. Разговаряйте всеки ден, дори и да не ви е ден. Интересувайте се от това как е минал денят на другия, споделете колко често мислите един за друг, когато не сте задно.

3. Няма по-добър начин да покажете, че ви е грижа за партньора, изненадвайки го с любимия шоколад, кратко пътуване или нещо друго, което знаете, че ще го усмихне.

4. Насърчавайте интересите и хобитата на половинката си.

20 начина да му кажете, че го обичате

5. Споделяйте визията си за бъдещето ви заедно, и работете по осъществяването ѝ.

6. Бъдете до любимия човек не само в хубавите мигове, а и когато „пада“.

7. Помнете датите и събитията, които са важни за партньора ви, това важи особено за мъжете, които нямат навика да помнят такива неща.

8. Всеки има лична проблеми. Опитайте се да се вслушате. Просто слушайте внимателно, без да споделяте ваши преживявания, мнение. Понякога човек се нуждае само от това да бъде чут.

9. Още един начин да покажете на партньора си, че ви е грижа за него, е това да не натрапвате мнението си. Всеки има свои разбирания и подход към нещата. 

10. Когато любимият човек е имал лош ден, направете нещо малко, което да му върне усмивката.

11. Покажете твърдост, когато видите, че другият допуска голяма грешка, че излага себе си на риск. „Само човекът, който обича, има право да порицава и да се кара.“ - Иван Тургенев

12. Когато сте в семейна среда и някой от роднините се държи нападателно с половинката ви, не се колебайте да я защитите.

Свързани статии

13. Винаги намирайте начин да споделите колко цените усилията, които партньорът ви полага за вашата връзка и това да се чувствате добре. Този вид споделяне сближава още по-силно двама души.

14. Доверете му/ѝ се, ако интуицията ви подсказва, че може. Бъдете уязвими и отворени към тях и към техните емоции.

15. Понякога гледайте филми и предавания, които са любими на половинката ви, но не чак толкова на вас.

16. На бележка, с целувка за довиждане, съобщение на телефона, пожелавайте хубав ден, споделяйте думи на обич, които разкриват, че ви е грижа за другия.

Снимки: istock

Коментирай