Интимно

5 вида доверие в една връзка

Да не изоставяте другия заради разногласия

14.09.2020г. / 04 59ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Щастливата връзка се изгражда върху взаимно доверие. Доверието е широко понятие и ние не го създаваме за кратко време. Много двойки мислят, че доверието е само един вид. Вижте 5 вида доверие, без които едни взаимоотношения не могат да бъдат пълноценни.

Сексуално доверие

Може би едно от най-търсеното във всяка връзка. Не всички партньори успяват да го изградят. Често, когато налице е сексуално неудовлетворение, те не разговарят помежду си за желанията си, не търсят професионална помощ, а прибягват до изневяра. Когато истината бива разкрита, пукнатините трудно се запълват.

16 начина да покажете, че ви е грижа за партньора

Безопасна среда и за двамата, в която няма контролиращ партньор

Доверието се изгражда в атмосфера на безопасност и сигурност. Нараняването един друг, било то физическо или с думи, създава страх, който подкопава доверието. Контролиращият партньор прави така, че половинката да му няма доверие, да не е споделяща, търсеща съветите му. Вместо това тя се отдалечава.

5 знака, че той е играч

Обич без скрити мотиви

Случвало ли ви се е да се съмнявате в коректността на половинката си относно емоциите, които изпитва към вас? Още един вид доверие, от което се нуждае една здрава връзка, е всеки да усеща, че е обичан заради това, което е като личност, че партньорът не се опитва да го промени, че няма скрити мотиви и интереси. Това може да включва семейно положение, финансови възможности.

Свързани статии

Да не изоставяте другия заради разногласия

Конфликтите са неизбежни в любовта. Много е важно как спорим с любимия човек, но също така е важно и да можем спокойно да споделим различното мнение. Да кажем „не“, вместо „да“, а не да бъдем манипулирани от страха, че ако споделяме това, което не ни допада, другият ще ни изостави.

5 начина да се сближите след временна раздяла

Да бъдете сигурни, че и двамата ще полагате усилия за тази връзка

Без значение дали е брак или съвместно съжителство. Никога не се приемайте за даденост, не пренебрегвайте връзката си. Това нарушава доверието между вас и половинката ви. Всеки ден си напомняйте кои са вашите приоритети, защото често сме склонни да отдаваме енергията си и времето на други неща за сметка на любимите ни хора. Поставете партньора и връзката си за основен приоритет.

Коментирай