Интимно

3 неща, които е добре да знаете, когато се влюбвате

Напълно нормално е да се притеснявате

05.10.2020г. / 05 36ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта не пита. Тя идва, когато си поиска, а всяка нова среща с нея ни кара да се чувстваме необикновено. Ако имаше кой да ни казва кое е нормално и с кое да не избързваме, щяхме ли да действаме различно?Има 3 неща, които е добре да знаете, когато се влюбвате в нов партньор. 

Позволено ви е да се вълнувате

Когато се влюбите отново, разсейването ще е част от вашето ежедневие. Мислите за него/нея ще препускат в главата ви, ще ви бъде трудно да се концентрирате върху важните неща и това е нормално и ни харесва. 

20 начина да го накарате да ви хареса не само като приятел

Влизането в нови любовни взаимоотношения, които може да се развият като връзка, е вълнуващ преходен период. Позволено ви е да бъдете щастливи, „замаяни“ и радостни от новата любов в живота ви. Ако в миналото сте били наранени и разочаровани, възможно е да се съпротивлявате на тези нови емоции. Не се измъчвайте, а ги прегърнете. Всяка емоция, която изпитвате, е налице по някаква причина.

Напълно нормално е да се притеснявате

Заедно с прилива на вълнение, породено от любовни емоции, напълно нормално и възможно е да се чувствате напрегнато. Отварянето към нов партньор понякога е трудно, особено след болезнена раздяла. Изпитваме страх дали отново няма да ни разочароват, да злоупотребят с доверието ни. Мнителни сме за истинността на думите на другия. Съвсем нормална реакция и необходима в малки количества, за да не се оставим наистина да бъдем подведени. Любовта винаги носи рискове, няма как да предвидим какво ни очаква. 

Защо мъжете губят интерес след секс

Не си позволявайте да „забравите“ за любимите ви занимания

Някои хора са склонни да „изоставят“ приятелите си, семейството, задълженията и интересите си, когато започнат нови любовни взаимоотношения. Искаме да посветим цялото време на любовта, новия партньор, но нека мине малко време, което да ви покаже дали вашите емоции си заслужават. 

Свързани статии

В една връзка компромисите трябва да са от двете страни, да има нагаждане към графиците, а не единият постоянно да жертва себе си. Важно е да продължите да правите нещата, които ви правят щастливи, които не са обвързани с новата ви половинка. В даден момент партньорът ви може да се почувства притиснат, а вие ще започнете да вярвате, че само той е единственият ви източник на щастие, а има много различни.

Това са вашите хобита, хубави моменти с приятели. Разбира се, ако се окаже, че с любимия човек може заедно да се отдадете на приятни занимания, правете го, но не бъдете обсебващи и не жертвайте себе си на 100%. 

Коментирай