Интимно

Ако правите тези неща, никога няма да имате нещастна връзка

Останете верни на себе си

28.10.2020г. / 09 27ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Фазата на медения месец може и да е отминала, но има начини да запазите любовта си. Неизбежно е да преминете през сътресения, разногласия, дори сериозни конфликти. Важното е да знаете как да подхождате във всяка ситуация, за да запазите връзката си. 

13 съставки за щастлива връзка

Има някои типове поведение, които позволяват да създадете най-щастливите връзки и да запазите отношенията си възможно най-хармонични. Ако искате да знаете каква е тайната на хората, които успяват да създадат винаги щастливи връзки, правете като тях. 

Останете верни на себе си

Запазете своята идентичност, целите си, мечтите и страстите си. Важно е да останете верни на себе си и на това, в което вярвате, както и на това, което сте. Да бъдете нечия съпруга или половинка не трябва да ви отдалечава от нещата, които ви определят и които харесвате. За да бъдете щастливи и да бъдете истински добра половинка на партньора си, преди всичко трябва да останете такива, каквито сте. 

3 навика за щастлива връзка

Накарайте сексуалния си живот да работи за връзката ви

Бъдете реалисти. Не очаквайте спиращи дъха преживявания с партньора си. Животът не е романтичен филм, а реалност. Ако не се отдавате на сексуалността си и не дарявате партньора си с интимни ласки, след като сте имали скандал, пререкания или разногласия, няма да имате щастливи отношения. Много хора правят грешката да наказват партньорите си задълго без секс, когато са им сърдити или между тях се е появил спор. За да поддържате връзката си щастлива е важно да не потискате сексуалния си живот. 

Благодарете

Любовта не е достатъчна, за да бъде връзката ви щастлива. Необходимо е и да изразявате благодарност, когато има за какво. Не забравяйте да благодарите на половинката си, когато има повод да го направите. Казвайте го с думи и го показвайте с жестове. 

5 тайни за щастлива връзка според психолози

Научете се да правите компромиси

Трудно е и не на всеки се отдава, но е изключително важно да се научите да давате, за да получавате. Едно от нещата, които най-често отравят връзката, е да не правите компромиси. Ако те идват само от единия партньор, връзката ще се съсипе много бързо. 

Знайте какво е истински важно за вас

Най-честите причини за големи разногласия във връзките са различията в нуждите – от парични, през сексуални, до емоционални. Представата за щастлива връзка е различна за много хора. Важно е най-напред да сте напълно наясно какво искате самите вие, за да можете да подберете подходящ партньор, който иска сходни неща от живота като вас. В противен случай рано или късно ще се стигне до раздор, който ще помрачи щастието ви. 

Черти от характера, които допринасят за щастлива връзка

Коментирай