Интимно

Черти от характера, които допринасят за щастлива връзка

Ако ги имате, радвайте се

02.12.2019г. / 08 17ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Тайните на щастливата връзка са много и са различни за отделните личности. Всеки има своите специфични нужди и ги търси у подходящия за него партньор. Ето защо боклукът за едни е истинско съкровище за други.

Има обаче общовалидни личностни черти, които допринасят много силно за щастлива и дълготрайна връзка. Хората, които притежават тези черти от характера си често имат по-пълноценни отношения с партньорите си. Ето кои са тези личностни черти.

5 признака на дълготрайната връзка

Тези хора търсят емоционална близост

За да потъне една връзка в дълбочината на интимността, партньорите трябва да мечтаят силно за емоционалната им близост. Те трябва да търсят такава черта у половинките си и същевременно самите те да притежават тази черта. Ако единият партньор е с повърхностни желания във връзката, а другият мечтае за емоционална интимност, отношенията вероятно няма да са дълготрайни.

Те са чувствителни

Чувствителните личности често развиват по-привързан стил във връзката. Те обичат да прекарват времето си с партньора и това ги сближава.

Те са емоционално стабилни

Друга важна черта от характера е стабилността на психиката и чувствата. Щастливата връзка до голяма степен зависи от способността на партньорите да реагират в кризисни и трудни моменти. Когато показват стабилност и непоклатимост, това създава усещане за сигурност и опора, които са важни за връзката.

Те са емпати

Способността за съчувствие е от водещо значение за една връзка без значение дали интимна или приятелска. Състраданието показва искрен интерес към чувствата и проблемите на половинката, което укрепва емоционалната връзка и я прави по-здрава.

Съвети за щастие от щастливите хора

Те имат адекватно самочувствие

Прекалено високото самочувствие е вредно за отношенията с другите. Същото важи и за твърде ниското, което е пречка за нормалното общуване. Хора с адекватна самооценка и самочувствие изграждат пълноценни и дълготрайни връзки с половинките си. Често те определят връзките си като щастливи.

Те разбират собствените си чувства

Когато умееш да анализираш правилно собствените си емоции е много по-лесно да разбереш и тези на партньора си, за да предприемеш правилните крачки към щастието и хармонията помежду ви.

Те имат висока толерантност към негативните емоции

Някои хора имат нулева търпимост към проблемните ситуации, към негативните емоции, към гнева и моментната слабост на партньорите си. Хората, които имат щастливи връзки обикновено имат и тази обща черта в характерите си – да умеят да проявяват търпимост към лошите моменти, които бележат връзката им, както и да понасят с разбиране негативните черти у своите половинки. Приемането и компромисите са дълбокият корен на пълноценната и дълготрайна връзка, стига да не се отнася до търпимост към нетърпими поведения и действия.

5 прости начина да бъдем щастливи всеки ден

Коментирай