Интимно

3 грешки в любовта, които карат една жена да изглежда отчаяна

Оставяте несигурността да ви води

30.10.2020г. / 13 32ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато женското сърце е развълнувано от любовни емоции, всяка жена иска да разбере дали и избраникът ѝ се чувства по същия начин и изпитва емоции към нея. Тогава леките приятелски жестове лесно се превръщат в отчаян ход да спечелим на всяка цена вниманието на мъжа. Което ни кара да изглеждаме безсилни, отчаяни. Кои три грешки не бива да допускаме в отношението си с мъжете?

1. Винаги инициирате контакт с него

Когато постоянно мислите за мъжа, когото харесвате, естествено е да искате да комуникирате по-често с него.  Ето няколко грешки, които допускат жените:

  • По-често или дори винаги вие сте тази, която го търси, защото сте чули или чели за нещо интересно, или защото има приятно събитие, нов ресторант и искате да го поканите.
  • Обаждате му се, пишете му съобщение, за да попитате защо не ви търси. 
  • Изпращате му закачки в социалните мрежи с цел да инициирате някакъв контакт.
  • Действате като социален директор на вашите взаимоотношения.
  • Питате го как се чувства, особено по отношение на вас и връзката ви, ако имате такава. 

На пръв поглед тези действия може да ви изглеждат безобидни, нормални, че така ще го накарате да се доближи до вас. Но в действителност всичко това се превръща в мъжка енергия, която всъщност може да го плаши.

Как да имате здравословна връзка в 5 лесни стъпки

2. Оставяте несигурността да води

Когато един мъж усети, че е силно желан и харесван от една жена, той започва да се чувства преследван, което пък го кара да намали своята активност. За него няма да има нужда да се старае да ви спечели и ще се откаже от своите усилия. Ако продължавате да действате по гореописания начин, той ще се почувства притиснат, което ще го накара да се отдалечи от вас, докато вие ще продължавате да влагате мъжка енергия, с която си мислите, че ще го доближите до вас.

Страхът да не загубим нечий интерес, понякога ни пречи да виждаме несигурността. За нас тя е приятелски жест, закачка. Ето защо, практикувайте достойнство и не позволявайте на страха да ви изгражда образ на отчаяна жена. 

5 зодии, които са интензивни в любовта

3. Не му давате възможност да ви ухажва, да се постарае, за да ви спечели

Когато сме влюбени, искаме всичко да се случва на мига, нямаме търпение. Всичко това ни пречи да се отпуснем, да се носим по течението и да оставим мъжа да поеме ръководна функция, така да се каже. Държим той да знае, че се интересуваме от него и в това си желание го улесняваме да ни покани на среща.

Свързани статии

Има фин начин да му покажете интереса си, който ще му остави пространство, от което всеки мъж се нуждае, за да се почувства вдъхновен и готов да действа.

„Две неща, които никога не се налага да преследвате: истински приятели и истинска любов.“ – Манди Хейл

Ето защо поставете на преден план вашето самочувствие и достойнство. Ако един мъж иска да бъде с вас, той ще намери начин.

Снимка: istock

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време