Интимно

5 причини да не сте доволни от новата си връзка

Защо не сте щастливи

28.12.2020г. / 10 44ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Връзките приключват по много различни причини. Понякога са по взаимно съгласие, в други случаи единият бива изоставен, предаден или просто се оказва, че любовта не е била достатъчна. Започването на нова връзка е период на емоционално обновление. Вълнението и любопитството към новия партньор могат да помогнат да забравите старата си връзка, дори да сте били убедени, че това е невъзможно. Но защо тогава изпитвате тъга?

5 начина да разберете дали да се съберете с бившия

Кои са възможните причини да сте тъжни, въпреки че сте започнали нова връзка?

Сравнявате партньора си с бившия

Едно от нещата, които може да предизвика тъга и неудовлетвореност в новата връзка е сравняването на настоящия партньор с бившия. Без значение колко токсична е била предходната ви връзка, тя е имала своите позитиви и с времето много често именно те остават в съзнанието ви. Когато се появи нов партньор е нормално и съвсем човешко да правите сравнение между него и бившия си, особено ако виждате отсъствието на важни за вас положителни черти в новия ви партньор, които бившият е притежавал. И обратното – ако в настоящия си партньор съзирате черти, които ненавиждате и които са същите, като онези у бившия ви, това също може да ви накара да изпитвате неудовлетворение в късмета си.

Липсва ви комфортът

Започването на нова връзка е предизвикателство, което понякога е доста трудно. В предишната си връзка сте имали комфорт, изградени навици заедно, не се е налагало да се преструвате, за да спечелите одобрението на партньора си, били сте себе си. В началото на много нови връзки хората инстинктивно се стараят да привличат новите си партньори, като понякога това се свързва с неестествено за тях поведение, което ги изтощава.

4 неща, за които да сте благодарни на бившия

Не можете да се освободите от старите мечти

Когато сте били с бившия си партньор сте имали своите мечти заедно. Ако не успявате да се освободите от тях, а искате и настоящият ви партньор да споделя същите мечти с вас сега, това може да се окаже проблем. Не трябва да забравяте, че вече сте с друг човек, друга личност, с която можете да изградите изцяло различно бъдеще заедно. Това не означава да се отказвате от своите лични мечти, а да оставите общите мечти с бившия ви партньор в миналото и да започнете да преследвате новите си цели в настоящата връзка. Само така ще се освободите от тъгата, която ви преследва.

Свързани статии

Приключила е една ера

Дори да сте в щастлива връзка в момента, не можете да спрете да мислите за миналото. Не можете да приемете, че една ера е приключила и е започнала нова. Не спирате да се надявате бившият да ви потърси и да ви каже, че съжалява. Затова изпитвате тъга и не можете да се насладите на това, което имате в момента. Трябва да спрете да живеете в миналото и да продължите напред. Приемете фактите и сложете край на миналото. Ако не го направите, рискувате да изпуснете щастието, което имате в момента.

Най-точните признаци, че не сте преживели бившия

Не сте се отърсили от онова, което се е случило

Една от причините да не можете да се почувствате щастливи в новата си връзка е, че не сте преглътнали и приели онова, което се е случило между вас с бившия ви. Останали са много неизказани неща. Чувствате се излъгани и предадени. Проектирате съмненията си и върху настоящия си партньор. За да сте щастливи и да продължите напред е от огромно значение да оставите бившия си в миналото. Решете го още сега без отлагане. Не се самозалъгвайте, че ако опитате отново с него нещо ще се промени. Гледайте напред и се радвайте на щастието си.

20 признака, че бившият ви иска да се съберете

Коментирай
Здраве и красота