Интимно

Грешки, които партньорите допускат и които разрушават връзката им

Ниското самочувствие е една от тях

18.01.2021г. / 11 09ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

По-голямата част от хората претърпяват раздели и разочарования в любовта през живота си, понякога и повече от веднъж. Би било чудно, ако можехме да уцелим точния партньор от първия път и да познаваме единствено щастието, но сме хора и грешим непрекъснато. Грешките, които допускаме с партньорите си и те с нас са в основата на разпада на отношенията и прекратяването на връзките.

6 малки стъпки за дълга и стабилна връзка

Кои са грешките, които правят повечето партньори и с които допускат разрухата на връзката си?

Не живеете заедно за момента

Прекарването на време заедно, но по качествен и осъзнат начин, е изключително важно за една връзка. Също толкова важно е и да прекарвате време поотделно, да си давате време и въздух. Но ако се приемате за даденост и не се стараете времето, прекарано заедно, да е пълноценно, това ще повлияе зле на отношенията ви.

Свиквате с партньора си

Да свикнете един с друг не е никак лошо, дори е добре, защото ще ви сближи максимално и ще ви даде сигурност. Ако обаче приемете човека до себе си за даденост и спрете да се стараете във връзката, тя ще се разпадне. Трайно ще се настани скуката и ще убие отношенията ви. Не спирайте да правите комплименти, да правите подаръци без повод, да показвате любовта и уважението си към партньора.

Ако от връзката липсват тези 5 неща, тя няма да е успешна

Избягвате да показвате уязвимостта си

Уязвимостта е това, което ни прави хора. Тя е нещото, което сближава и което позволява на близките до нас хора да ни помогнат, да ни подкрепят, да ни бъдат опора. В трудни моменти, когато се чувствате уязвими е най-нормално да разкриете тази своя същност пред партньора си. Той ще се чувства щастлив да ви помогне, да ви разбере. Това развива интимните отношения.

Не спазвате границите

Трудно е в една връзка да се спазват всички граници, особено когато тя е напреднала в отношенията помежду ви. Партньорите обикновено започват да се чувстват твърде удобно заедно и неволно прекрачват някои граници, което може да им изиграе лоша шега. Прекаленото проникване в личното пространство, критиката без основание могат да съсипят отношенията и да създадат непреодолимо напрежение между вас с течение на времето.

5 емоционални нужди, важни за една връзка

Свързани статии

Не се грижите за себе си

Повечето двойки спират да се грижат за външния си вид и за собственото си развитие, когато се обвържат трайно. Спокойствието, което дава уютът на любовта някак кара хората да спират да се грижат за себе си, да се хранят здравословно, да развиват уменията си, както са правили преди да открият партньор в любовта.

Какво подсказва, че трябва да сложите край на връзката си?

Ниско самочувствие

Може да звучи невероятно, но ниското самочувствие може да убие връзката ви. Част от човешката природа е да кара партньора ви да усеща начина, по който вие сами се възприемате. Това важи за всякакъв тип човешки отношения, не само в любовта. Езикът на тялото и излъчването ви говорят много повече на другите, отколкото можете да си представите. Така че, ако сами не си вярвате, плахи сте, имате ниско самочувствие, точно така ще ви възприемат и околните и няма да ви уважават.

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време