Интимно

5 емоционални нужди, важни за една връзка

Необходимостта да се чувстваш приет

08.10.2020г. / 10 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпреки че всяка връзка е различна, има някои основни емоционални потребности, нужди, без които любовта не може. Когато тези елементи липсват, взаимоотношенията ще се развиват донякъде и след това вероятно ще се разпаднат. Кои са петте емоционални нужди, важни за всяка връзка?

Нуждата от изслушване

Всеки иска да се чувства значим за половинката си, но за да имаме това усещане, ние трябва да се чувстваме чути. Когато комуникираме, да знаем, че той или ние сме на 100% в разговора, дори и когато мненията ни се разминават. Да знаем, че сме чути, а не само че единият от двамата присъства като пасивен слушател. 

10 начина един мъж да ви каже „обичам те“ без думи

Необходимостта да се чувстваш приет

Уверени ли сте, че във вашата връзка вие и партньорът ви можете да бъдете себе си, да не се прикривате, да не се страхувате да покажете истинското си Аз? Всеки иска да бъде приет такъв, какъвто е, но не всеки има смелостта да изложи на показ своите слаби страни от страх да не бъде отхвърлен. Това е нужда, която ако липсва в едни взаимоотношения, те не биха могли да се развият като пълноценни, защото никой няма да се чувства удобно в тях. 

5 признака, че сте открили енергийната си половинка

Необходимостта от това да се довериш на любимия човек

Още нещо, което е незаменимо в любовта е усещането за безопасност в отношенията. Това може да означава много различни неща за всеки – може да включва чувство на сигурност във връзката, безпроблемно споделяне на мислите и чувствата, усещане, че любимият човек няма да ни предаде. Без взаимно доверие няма как да градим връзка. 

Свързани статии

Необходимостта да се чувстваш желан

На ниво интимност, което не включва само секс. Интимността означава близост, показваща обич, че все още сме привлекателни за партньора си. Интимността означава грижа, тя е поглед, който не може да бъде объркан, тя е прегръдка, целувката за „Довиждане“ или „Здравей“. Липсва ли ни усещането, че сме желани за любимия, връзката спира своето развитие. 

4 златни правила за връзките от специалисти

Необходимостта от това да бъдеш приоритет за партньора си

Това съвсем не означава да не отдавате време и значение на хобитата и интересите си, да нямате лично време и пространство. Това означава, че половинката или ние, никога няма да се пренебрегнем заради флирт, приятелски запой, роднински интриги и други. 

Снимка: iStock

Коментирай