Интимно

Знаци, че с партньора ви се допълвате интелектуално

Разговорите ви са забавни, предизвикателни

25.02.2021г. / 08 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да има една връзка бъдеще, почва, върху която да се развива, е необходимо да има съвместимост между партньорите. Интелектуалната не е изключение, въпреки че може би всеки има в обкръжението си поне по един пример, в който в това отношение партньорите се разминават и не са интелектуално съответстващи, но се чувстват добре един с друг. И все пак, има ли интелектуална съвместимост във вашата връзка и защо тя е важна? Вижте в следващите редове.

Учите се един от друг

Това е първият ясен знак за интелектуална съвместимост. С партньора си имате различни, но допълващи се знания и умения, а по-важното е, че имате и желанието да се учите един от друг. Когато липсват подобни желание и интереси към другия, към неговите занимания, хобита, работа, тогава се получава пропаст между партньорите.

В резултат единият партньор се чувства интелектуално по-ниско или пък превъзхожда другия, което може да бъде пречка.

15 признака, че сте в здрава и много силна връзка

Разговорите ви са забавни, предизвикателни

Комуникацията на всяко ниво е основно изискване за една пълноценна връзка. Ето защо, за да не затъвате в един безкраен кръг от скучни кратки разговори, да се придържате към повърхностни теми, е важно комуникацията с любимия човек да ви вдъхновява. Това означава да разисквате важни за вас теми, като ценности, това какво ви прави щастливи, какво ви се иска да постигнете заедно, изобщо да вниквате и двамата по-задълбочено в темите, без да се страхувате да си споделяте и онези неща, които не ви допадат.

Никога не подценявайте стойността на пълноценните разговори по отношение на цялостното щастие на вашата връзка.

4 зодии, които никога не бързат в любовта

Уважавате правото на другия да има различна гледна точка

Още един показател, че с половинката ви се допълвате интелектуално е това, че разбирате че вашите възгледи не са по-добри от тези на любимия човек и уважавате неговата гледна точка. Разбира се, това е двустранен процес, в противен случай не бихте могли да развивате взаимоотношения. Но ако вие наистина се допълвате, изследването на различните ви мнения може дори да ви забавлява.

Свързани статии

Никога не ви е скучно в компанията на другия

Ако времето, което прекарвате с партньора си, е интелектуално зареждащо, забавно, вдъхновяващо, помага ви да се преоткривате един друг и да преоткривате себе си, тогава вие се припокривате интелектуално. Партньорите в такива типове връзки намират взаимни интереси, освен личните им. Когато обаче в свободното ви време търсите приятели, роднини да бъдат край вас, за да са като катализатор на това време, то очевидно някъде се разминавате с партньора ви.

Кое прави жените истински привлекателни в мъжките очи?

Не се конкурирате

Още един показател за любовна двойка, която е интелектуално съвместима, е да няма състезание между партньорите, завист от успехите на другия. Може да има състезателен характер, но той да е забавен – например в готвене, четене на книги, обличане за специален случай, хобита. Но е важно това да ви сближава още повече, а не в действителност да се приемате като съперници.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )