Интимно

5 грешки с телефона, пречещи на връзката

Постоянно носене на телефона

12.04.2021г. / 17 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Живеем в модерен и динамичен свят. Любовните взаимоотношения сякаш също станаха динамични и „модерни“. Лъскави мобилни телефони заменят комуникацията ни на живо, крадат от незаменимото време с любимия човек, крадат от връзката ни. Ето 5 грешки с телефона, които пречат на любовта ни.

Не споделяте какво ви забавлява

Когато единият партньор гледа нещо в телефона си и се усмихва, това почти винаги кара другия да се чувства неловко, особено ако гледащият не споделя какво предизвиква положителната му реакция. Не след дълго, изолираният партньор може да започне да ревнува, да е несигурен във връзката. Според някои западни проучвания, двойките, които се смеят заедно, развиват по-продължителна любовна връзка.

Как да направите пролетно почистване на връзката си

Постоянно носене на телефона

На излизане от стаята, влизане в банята, тоалетната… Този лош навик може да има няколко негативни последствия за връзката. Ревност, повишено напрежение от страна на единия партньор, липса на доверие, усещане, че нещо се крие. Освен това, когато се случи телефонът да получава повече внимание от партньора, това определено отдалечава двамата един от друг.

5 начина, по които мъжете се различават в емоциите от жените

Работа през телефона във време за почивка

Въпреки че живеем динамично, стремим се да сме отдадени еднакво на работата и любимите ни хора, понякога постоянното отговаряне на имейли в извънработно време, през отпуска, може да доведе до напрежение във взаимоотношенията. Въпреки желанието ви за кариера, не забравяйте, че има и по-важни неща от нея.

Оптични илюзии разкриват какви сте в любовта

Преглед на телефона и социалните мрежи по време на вечеря

Лош навик, който напомня за себе си, когато се храним у дома или сме на заведение с любимия човек. В някои случай той се проявява повече при единия партньор, но се случва и двамата партньори напълно да забравят, че са в компанията си, че имат време за себе си, в което наистина да комуникират.

Свързани статии

Вместо това те се губят в посредствени неща. В случаите, когато по-често единият партньор проверява почти непрекъснато телефона си, докато е в компанията на половинката си, това може да се приеме като липса на интерес от негова страна към връзката и времето заедно.

Замяна на интимността с емотикони

Когато комуникирате онлайн с любимия човек, вероятно често обичате да си изпращате мили изображения. Усмихнати човечета, целувки, сърца… Това е нормална част от комуникацията между двама души, които към този момент не са физически заедно. Но какво се случва, когато се видите? Колко често докато гледате филм, когато се разделяте за работа или пък се посрещате има прегръдки, целувки, внимание един към друг?

Коментирай